Het kunstwerk is een in de tijd bevroren moment: gracieus en vol spanning.
Het kunstwerk is een in de tijd bevroren moment: gracieus en vol spanning. Eigen foto

Stem op ‘Dans’ in park Slot Zeist

2 aug, 06:47 Kunst

ZEIST Voor het tweede jaar op rij houdt De Ochtend van 4 de verkiezing van het favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte. Bij de regionale voorverkiezingen heeft luisteraar Jan Nijs het beeld ‘Dans’ genomineerd. Dat staat bij Slot Zeist. 

U kunt tot zaterdag 6 augustus om 9.00 uur stemmen via radio4.nl/regiomidden. De winnaar van deze regio hoor je zondag om 8.45 in de uitzending van De Ochtend van 4. 

Nederland staat vol met buitenkunst: beelden, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunst.

We willen weten welke kunstwerken in de open lucht mensen het meest ontroeren, blij maken, verbazen of juist aan het lachen maken. Dat kan van alles zijn: oud of nieuw werk, traditioneel of modern, figuratief of abstract, landschapskunst of juist een bijzondere muurschildering in de binnenstad.

Voor deze tweede editie van de buitenkunstwerkverkiezing werkt De Ochtend van 4 samen met het KRO-NCRV-televisieprogramma BinnensteBuiten.

Al die aanbevelingen zijn te horen van 11 juli tot en met 14 augustus in De Ochtend van 4. Elke dag breekt een luisteraar een lans voor het werk van zijn of haar keuze, steeds in een andere regio. Aan het eind van de week wint één kunstwerk, en in de week van 15 augustus strijden de regiowinnaars met elkaar om de titel van favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte. De winnaar daarvan is bekend op zondag 28 augustus.

Vorig jaar stemden bijna 200.000 mensen op hun buitenkunstwerk. De muurschildering Broden en Vissen van de Zeeuw-Vlaamse kunstenaar Johnny Beerens werd toen verkozen tot favoriete buitenkunstwerk van Nederland.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 11 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 14 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden
Afbeelding
Jaap Bijl uit Zeist in Lego Masters op RTL4 gisteren