Quatuor Ébène.
Quatuor Ébène. Julien Mignot

Kaartverkoop Zomerfestival Zeister Muziekdagen gestart

5 juni 2022 om 08:29 Muziek

ZEIST Het internationale kamermuziekfestival Zeister Muziekdagen vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 27 augustus op verschillende plekken in Zeist. De kaartverkoop is van start gegaan.

Onder aanvoering van artistiek leider en violist Alexander Pavlovsky zullen wereldberoemde ensembles hun opwachting maken naast aanstormend talent. 

DEBUTANTEN Gezelschappen als het Quatuor Ébène  en Quartetto di Cremona maken hun debuut tijdens de Zeister Muziekdagen – naast het Cuarteto Quiroga en het Pavel Haas Quartet, die eerder al grote indruk maakten op het festival. Verder zullen grootheden als pianist Enrico Pace, cellisten Quirine Viersen en Gavriel Lipkind, en de Israëlisch-Duitse klarinettiste Sharon Kam te gast zijn. 

MEER FESTIVALNIEUWS Naast de grote kwartetten zijn er optredens van het Viride Kwartet – het ensemble-in-residence dat onlangs te gast was in het Lenteconcert van de Zeister Muziekdagen, jazzpianist/componist Rembrandt Frerichs & zijn Staalmeesters, gitarist Izhar Elias & Friends en violiste Isobel Warmelink, winnares van het Nederlands Vioolconcours 2022, die samen met pianist Nikola Meeuwsen een koffieconcert geeft in het Beauforthuis. 

FRANK EN RENÉ GROOTHOF Verder maakt de hilarische muziektheatervoorstelling Circus Charms met de gebroeders Frank & René Groothof ook in Zeist haar opwachting. 

ERIK SCHERDER Erik Scherder geeft een college over de betekenis van muziek voor de ontwikkeling van het brein en wordt daarin begeleid door het Nederlands Jeugd Strijkorkest onder leiding van Carel den Hertog.


Het complete programma is te vinden op www.zeistermuziekdagen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie