Afbeelding
ZMD

Lenteconcert Zeister Muziekdagen

25 februari 2022 om 13:00 Overig

ZEIST De Zeister Muziekdagen warmen zich op voor het zomerse strijkmuziek-festival met een lenteconcert en de kaartverkoop gaat deze week van start. Op vrijdag 8 april wordt de lente ingeluid met een concert van het Viride Kwartet en altviolist Avri Levitan. 

Het Viride Kwartet is een van de meest spraakmakende jonge kwartetten van dit moment. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over hun klank en perfecte samenspel. Op het programma staan werken van Joseph Haydn, Johannes Brahms, Dmitri Shostakovich, Bohuslav Martinu en Astor Piazzolla. Het Strijkkwartet opus 33 n.3 van Joseph Haydn heeft de bijnaam ‘De Vogel’. De openingsmelodie klinkt als liefelijk vogelgekwetter. Beter kun je de lente niet inluiden! Dit concert vindt plaats in de Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente te Zeist. Voor Vrienden van de Zeister Muziekdagen is de kaartverkoop al gestart. Vrienden profiteren van korting en de mogelijkheid vooraf te bestellen. De algemene kaartverkoop gaat van start op vrijdag 25 februari. Meer informatie daarover op www.zeistermuziekdagen.nl.

Sociale betrokkenheid

In de week voorafgaand aan het Lenteconcert vindt het Musethica-project plaats, een onderwijsmethode voor buitengewoon begaafde jonge musici op weg in hun carrière binnen de kamermuziek. Onderdeel van deze methode is een serie besloten optredens in sociale instellingen zoals verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en psychiatrische instellingen. De Zeister Muziekdagen geven hiermee vorm aan hun sterke sociale betrokkenheid door muziek te presenteren voor mensen die uitgesloten zijn van een bezoek aan de concertzaal.
Docent en coach tijdens het Musethica-project is Avri Levitan, artistiek directeur en mede-oprichter van Musethica. Hij treedt samen met de jonge musici op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie