Afbeelding

Accordeonist Rik Cornelissen in Beauforthuis

25 november 2022 om 21:43 Muziek

AUSTERLITZ De Nederlandse componist en accordeonist Rik Cornelissen is gefascineerd door de schoonheid van de kunstroute van de Kapellenbaan, op de grens van Brabant en Limburg. Op 4 december, 18,30 uur, vertolkt hij die fascinatie in het Beauforthuis. 

Koop kaarten via beauforthuis.nl.

GRENZEN OVERBRUGGEN Op basis van Kapellenbaanse kunstwerken heeft Cornelissen en zijn groep vier nieuwe composities geschreven, onder de noemer From Within, From Without. Met als thema ‘rust en bezinning’ representeren de kunstwerken van de Kapellenbaan de relatie tussen mens en natuur. Het ‘alles ervaren’, het overbruggen van fysieke en imaginaire grenzen en meditatie zijn terugkerende componenten. 

ENSEMBLE Cornelissen kiest voor een kleurrijke ensemblebezetting. Muziek die het spanningsveld bewandelt tussen compositie en improvisatie, tussen ontwikkeling en stilstand, tussen polyfonie en homofonie, tussen eenheid en individualiteit en tussen verschillende muziektradities. Rik Cornelissen heeft een topensemble om zich heen verzameld: Oene van Geel (altviool, compositie,) Miguel Boelens (sax), Jeroen van Vliet (piano, compositie) en Dion Nijland (contrabas, compositie).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie