Afbeelding

Kerstconcert: Notenkraker Suite

16 december 2022 om 16:54 Muziek

ZEIST Drie orkesten voeren samen de De Notenkraker Suite van Tchaikovsky uit op zondagmiddag 18 december om 14.00 uur in de Stichtse Vrije School aan de Socrateslaan 24 in Zeist. Het gebouw is open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage welkom. 

MET VERTELLER De bladeren dwarrelen al van de bomen. Het duurt echter nog even voor het kerst is maar drie amateur-orkesten in Amersfoort en Zeist zijn al volop bezig met het instuderen van de Notenkraker Suite van Pyotr Ilych Tchaikovsky. De Notenkraker is een populaire balletsuite gebaseerd op een sprookje dat meestal rond de kerst wordt uitgevoerd. Een selectie van deze muziek wordt dit keer zonder ballet uitgevoerd maar met een verteller. 

VEERTIG MUSICI Het Lienderts Orkest en Huismuziek Eemgaarde uit Amersfoort en Huismuziek Zeist hebben zich tijdelijk samengevoegd om onder leiding van dirigent Els Schreuder op zondagmiddag 18 december om 14.00 uur een aantal delen uit deze prachtige suite tot klinken te brengen. Veertig musici zullen op diverse strijk- en blaasinstrumenten de betoverende noten gaan “kraken”.

KINDEREN WELKOM Tussen de muziekdelen wordt door een verteller het bijbehorende sprookje vertolkt. Het is een spannend verhaal met een Notenkraker, een Suikerfee, dansers en met een gevecht tussen de Notenkraker en de enge Muizenkoning. Deze uitvoering is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het wordt géén plechtstatig klassiek concert maar een muzikaal feestje.

De drie orkesten bestaan uit amateurmusici met een verschillend niveau. Wat verbindt is het plezier in samenspelen waarbij de musici het niet erg vinden als eraf en toe een noot een beetje “kraakt.”  

MAXIMAAL EEN UUR Het concert duurt maximaal een uur, inclusief de vertelling van het sprookje. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en een versnapering voor volwassenen en kinderen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie