Sem Jansen bezingt in het Beauforthuis zijn transitie in Who the F*ck is Britt.
Sem Jansen bezingt in het Beauforthuis zijn transitie in Who the F*ck is Britt.

Muzikaal verhaal over transitie in Beauforthuis

26 januari 2023 om 12:33 Muziek

AUSTERLITZ Sem Jansen: veel mensen kennen hem als de voorman van de Leif de Leeuwband. Hij komt op zaterdag 28 januari met een bijzonder muzikaal verhaal naar het Beauforthuis: Van Britt naar Sem; van zangeres naar zanger. Want Sem is geboren in een vrouwenlichaam en kreeg van zijn ouders de naam Britt. In 2018 startte de transitie naar Sem, die hij nauwkeurige vastlegde. Dit indringende relaas van zijn transitie van vrouw naar man vertelt hij in een show van 1,5 uur. 

INDRUKWEKKEND DUET Sem neemt het publiek mee in zijn proces aan de hand van prachtige Americana-songs, aangevuld met videobeelden en verhalen. In Sems optreden wordt hij digitaal bijgestaan door Britt, de zangeres die hij ooit was. Samen zingen ze een nummer. Britt op een oude opname, Sem live in het Beauforthuis. 

PEDALSTEEL EN MANDOLINE Sems band bestaat uit de muzikanten van de Leif de Leeuw band, maar in een andere opstelling. De elektrische gitaren worden ingewisseld voor pedalsteel en mandoline. De stevige rocksongs veranderen in kleine liedjes maar boeten qua intensiteit niets aan kracht in.

LEVENSLOOP Sem Jansen (Helmond, 18-03-1992) is zanger, gitarist, songwriter en docent. Op zevenjarige leeftijd krijgt hij zijn eerste gitaarles en kort daarop zijn eerste zangles. Tijdens zijn middelbareschooltijd is hij actief in verschillende bands en volgt hij lessen aan de vakklas en de vooropleiding van het Fontys conservatorium te Tilburg. In 2009 start Sem de opleiding klassiek gitaar en in 2013 studeert hij af als uitvoerend musicus en gediplomeerd docent. 

JACQUES DE LEEUW-PRIJS Tevens wint Sem dat jaar de Jacques de Leeuw prijs, een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan de meest prestigieuze student van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, en wordt hij toegelaten tot de master of music lichte muziek waar hij zang en gitaar studeert. Sinds eind 2011 maakt Sem deel uit van de Leif de Leeuw band als leadzanger en gitarist. Met deze band wint hij diverse prijzen en toert hij door binnen- en buitenland met onder andere shows in Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Tsjechië, Spanje, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Slowakije,België, Frankrijk, China en de USA.

CONCERT IN AUSTERLITZ Sem Jansen staat op zaterdag 28 januari om 20.15 uur in het Beauforthuis. Kaarten à € 19,- (kleine beurs en studenten € 15,-) koop je op: www.beauforthuis.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie