VISmeester Gerrit van hengelsportvereniging Zeister HSV geeft les.
VISmeester Gerrit van hengelsportvereniging Zeister HSV geeft les. SN

Visles op Seyster College Zeist

Onderwijs

ZEIST VISmeester Gerrit van hengelsportvereniging Zeister HSV komt dinsdag 24 mei op bezoek bij school voor praktijkonderwijs Seyster College in Zeist voor een visles. 

Eerst krijgen de leerlingen van groep Overig een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe leuk het sportvissen is.
Tijdens de visles krijgen de leerlingen een inkijkje in het huis van de vis. Deze wereld onder water is praktisch onzichtbaar en juist daarom zo fascinerend. Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis – bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.

VISEXCURSIE

Na de theorieles gaat de visles ’s middags verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar kunnen de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Ervaren sportvissers van de vereniging staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen. Bij sommige vislessen zijn dat er wel vijf of meer.

15.000 SCHOOLKINDEREN

Niet alleen leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen. ,,Juffen en meesters zijn ook vol lof over de gratis service die Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt. In het afgelopen jaar zijn maar liefst 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen zijn bereikt. Na een visles hebben kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling”, aldus een woordvoerder.

Het Vissenschool vislesprogramma is een initiatief van Sportvisserij Nederland en de daarbij aangesloten federaties. Met deze vislessen willen zij de jeugd inspireren om vaker naar buiten te gaan en de (water)natuur vlakbij huis actief te beleven door lekker te gaan vissen.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren