Links op de foto coordinator HWB Lindenhuis Frank Jongert. Rechts coordinator Lindenhuis Marian van Giezen.
Links op de foto coordinator HWB Lindenhuis Frank Jongert. Rechts coordinator Lindenhuis Marian van Giezen. Maarten Bos

Lindenhuis Zeist zoekt huiswerkbegeleiders

28 mei 2022 om 07:13 Onderwijs

ZEIST Deze maand is het tien jaar geleden dat de huiswerkbegeleiding in het Lindenhuis in Zeist van start ging. Frank Jongert coördineert de huiswerkbegeleiding.

door Maarten Bos


GRATIS Jongert: ,,Wij geven altijd op woensdagmiddag huiswerkbegeleiding aan kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool en van klas 1 en 2 van het middelbaar onderwijs. We helpen vooral kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Al het werk dat wij verrichten gebeurt op vrijwillige basis. De kinderen betalen ook niets, behalve 50 cent voor limonade.

We hebben dringend nieuwe vrijwilligers nodig. Ik wil daarbij aangeven dat een gegadigde vooral interesse moet hebben in kinderen en de ontwikkeling van kinderen. Opleidingsniveau is minder belangrijk. Eigenlijk kan iedereen die de basisschool heeft doorlopen bij ons meewerken. Waar technische vaardigheden ontbreken spring ik bij en spijker ik de vrijwilligers bij. Meldt U vooral aan want we willen graag nog eens tien jaar vol maken met huiswerkbegeleiding. Zelf ben ik sinds drie jaar coördinator.’’


VRIJWILLIGERS Wie geïnteresseerd is om gebruik te maken van de diensten van de huiswerkbegeleiding of zich wil aanmelden als begeleider kan op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur binnenlopen in het Lindenhuis aan de Cort van der Lindenlaan 1. Telefonisch aanmelden kan ook via 030-6963801. Tijdens schoolvakanties is er geen huiswerkbegeleiding.


Het Lindenhuis is een wijkinloophuis van Kerk en Samenleving. Er zijn vier van dit soort huizen in Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie