Coralie Pluut-de Haan.
Coralie Pluut-de Haan. Eigen foto

Coralie Pluut nieuwe rector Openbaar Lyceum Zeist

30 maart 2023 om 12:28 Onderwijs

UTRECHT/ZEIST Per 1 augustus 2023 zal Coralie Pluut-de Haan het roer overnemen als rector van het Openbaar Lyceum Zeist (OLZ). Het college van bestuur van NUOVO Scholen heeft haar onlangs formeel benoemd. Dat maakt de woordvoerder van NUOVO Scholen bekend.

Coralie Pluut is momenteel rector van het Geert Groote College en Kairos Tienercollege in Amsterdam. Bij het OLZ zal zij zich met name richten op het doorontwikkelen van betekenisvol onderwijs dat de zelfstandigheid en het eigenaarschap van leerlingen vergoot. 

Coralie Pluut: ,,Het OLZ geeft leerlingen de ruimte om hun talenten aan te spreken. Het is een hechte schoolgemeenschap, waar niet alleen gewerkt wordt aan het behalen van het diploma, maar waar ook persoonlijke groei belangrijk is. Ik kijk ernaar uit om daar vanaf komend schooljaar een bijdrage an te leveren.” 

ELFHONDERD LEERLINGEN

Het Openbaar Lyceum Zeist is een scholengemeenschap in de regio, met een veelkleurig en ambitieus onderwijsaanbod. Met ruim 1100 leerlingen op havo, vwo en gymnasium onderscheidt het OLZ zich met herkenbaar openbaar onderwijs. Het schoolgebouw ligt op het landgoed Schoonoord. Kees Jan Vreeker sluit komende zomer zijn periode als interim-rector op het OLZ af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie