De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. Rotary Zeist

Donatie van Zeister Rotaryclubs voor bestrijding laaggeletterdheid op OBS Op Dreef

10 juli 2023 om 08:26 Onderwijs Deel je nieuws

ZEIST Tijdens de picknick ter gelegenheid van de jaarafsluiting boden de Rotary Clubs Zeist en Op Seyst een cheque aan van €1.100,- te besteden aan het bestrijden van laaggeletterdheid onder nieuwkomers. Het geld voor deze donatie werd opgehaald tijdens een estafette fietstocht in het voorjaar. Deze fietstocht werd georganiseerd als onderdeel van 100 jaar Rotary in Nederland.

Laaggeletterdheid vergroot de kloof in de samenleving. Of je wel of niet goed kan lezen bepaalt de kansen die je als kind hebt in de maatschappij. Het is een probleem dat zich niet beperkt tot nieuwkomers, volgens de schoolleiding van Op Dreef in de wijk Vollenhove. Het is een enorm probleem waar de school zich voor geplaatst ziet. We hebben hierbij de hulp nodig van de omgeving, vrijwilligers die hun diensten aanbieden. We hebben ook enkele Rotarians die hier wekelijks komen om ons bij te staan bij het taalonderwijs.

Deze donatie van €1.100,- is zeer welkom. Hoe het geld besteed gaat worden, zal het komende schooljaar door de kinderen van de school zelf worden bepaald. Nu eerst vakantie.

Overhandiging Cheque
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie