Wethouder Sander Jansen vertrekt na de komende gemeenteraadsverkiezingen
Wethouder Sander Jansen vertrekt na de komende gemeenteraadsverkiezingen Eigen foto

VVD-wethouder Sander Jansen slaat nieuwe weg in

Overig

Zeist - Wethouder Sander Jansen (VVD) zal na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart niet meer terugkeren in een nieuw College. Hij heeft besloten zijn loopbaan een andere richting te geven en de politiek in Zeist te verlaten.

Sander Jansen is sinds 2010 actief in de lokale politiek vanZeist. Hij is begonnen in de gemeenteraad en sinds 2015 is hij wethouder. Jansen: “Na zeven jaar als wethouder is het tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Ik kijk met veel voldoening terug op de afgelopen jaren. Ik denk dat Zeist mooie stappen voorwaarts heeft gemaakt ondanks de ingewikkelde tijd van nu.”

Jansen is ondermeer verantwoordelijk voor verschillende woningbouwprojecten, de sport, gemeentelijke financiën en het ondernemen in Zeist. In de afgelopen jaren heeft het sporten in Zeist een enorme impuls gekregen, onder meer door de grootschalige vernieuwing van sportaccommodaties. Ook is hij verantwoordelijk geweest voor de realisatie van het landschapsstation Driebergen-Zeist met een nieuwe, veilige onderdoorgang bij het spoor. In de regio Utrecht is Jansen verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van een gezamenlijk ruimtelijk perspectief van 16 gemeenten. Dit perspectief geeft richting aan de opgave om in de komende 20 jaar voldoende betaalbare woningen te realiseren, goed bereikbaar te blijven en de groene en cultuurhistorische omgeving nog mooier te maken. Jansen: “Het verder brengen van complexe opgaven heeft mij altijd energie gegeven. Het samen brengen van mensen, belangen en inhoud vraagt altijd veel creativiteit, geduld, veerkrachten pragmatisme. Dat ligt me wel.”

Voorzitter van de VVD Zeist Désirée Nysingh heeft begrip voor het besluit van Jansen: “Sander Jansen heeft zich in de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor de Zeister samenleving en voor de VVD. Onder zijn leiding zijn we bij de vorige verkiezingen niet alleen gegroeid naar 8 zetels en de grootste partij gebleven, maar ook sterk teruggekeerd in het college. We zijn hem ontzettend dankbaar en wensen hem een mooie volgende stap toe.”

Wat Jansen na zijn wethouderschap gaat doen is nog niet bekend. Tot aan de installatie van een nieuw College blijft hij aan als wethouder. Desgevraagd geeftJansen aan dat hij graag verder wil in de sector gebiedsontwikkeling. “Er liggen grote maatschappelijke opgaven. Er moeten betaalbare woningen bij, de leefomgeving moet groener en gezonder worden en de rol van inwoners bij nieuwe ontwikkelingen is groter dan ooit met de komst dit jaar van deOmgevingswet. Met mijn kennis en achtergrond wil ik mijn bijdrage leveren aan oplossingen voor de toekomst.”

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren