Tiny house bij Kamp van Zeist.
Tiny house bij Kamp van Zeist. Carolien Paasman

Maximaal zevenhonderd vluchtelingen naar opvang in Kamp van Zeist

12 januari 2022 om 10:48 Overig

Burgemeester en wethouders van Zeist stemmen in met de opvang van maximaal zevenhonderd vluchtelingen voor een periode van vijf jaar op het terrein van Kamp van Zeist. De gebouwen op dit voormalige defensiecomplex staan leeg. De gemeenteraad praat er 25 januari over.

Zeist - Het college geeft daarmee gehoor aan een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). In de komende weken wordt overlegd met buurgemeente Soest en maatschappelijke organisaties en samenleving ,,om zorgen en suggesties op te halen”, meldt de gemeente. Dat is nodig om afspraken te kunnen maken met het COA. Het gaat om een periode van maximaal vijf jaar, met een evaluatie na drie jaar.

De gemeenten Zeist en Soest hebben een gemeenschappelijke geschiedenis in opvang van vluchtelingen in Kamp van Zeist. Het terrein en de gebouwen zijn tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 ook gebruikt als tijdelijke opvang en als asielzoekerscentrum.

Als alles doorgaat zullen de eerste vluchtelingen tussen 1 april en 1 mei worden ontvangen, nadat de gemeenteraad erover heeft gesproken en als de input van de gemeenten en organisaties is uitgewerkt, samen met het COA.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie