Een potje kaarten kan ook op de iPad.
Een potje kaarten kan ook op de iPad. (c)

ASZ biedt gratis cursus in Zeist: ‘werken met de iPad’

7 februari 2022 om 06:00 Overig

ZEIST De Algemene Seniorenvereniging Zeist biedt een op senioren toegespitst lesprogramma aan voor de Apple iPad, een kleine, gebruiksvriendelijke computer.

Hiermee wordt het toetreden tot de digitale wereld gemakkelijker en aantrekkelijker gemaakt. Met een gratis en op senioren geheel toegespitste cursus van een maand - 2 dagdelen per week - en een kosteloze iPad leentablet voor de duur van de cursus. Dat is een klein en gebruiksvriendelijk type computer. Alleen het cursusboek kost een bescheiden bedrag. 

De cursussen in Zeist worden door toegewijde en voor de doelgroep geschikte docenten met senioren geduld gegeven. In kleine klassen van 8 cursisten, waarbij er ook nog eens coaches aanwezig zijn die je individueel helpen, wordt les gegeven. Cursisten zijn enthousiast, verwachtingen zijn naar hun zeggen uitgekomen. 

Belangstellenden die deelnamen merkten dat het snel afgelopen was met de “knoppenangst”. Ze werden over een mentale drempel geholpen. Voorbij is het gevoel dat je te oud bent of een andere reden hebt waarom het niet onder de knie te krijgen is. Hun wereld werd groter. Neem het leggen van contacten met geliefden, etc. Bijvoorbeeld met kinderen en kleinkinderen, familieleden en kennissen die niet in de buurt wonen, de iPad nam de vaste telefoon pen en papier over. Foto’s en filmpjes worden nu gedeeld. Afstand telt niet meer. Bankzaken, boodschappen doen, rekeningen betalen, alles wordt zoveel sneller en makkelijker. Er zijn inmiddels de nodige oud cursisten die dat kunnen bevestigen, laat de ASZ weten in een persbericht.

 Voor nadere informatie bij de ASZ: Emmy Janssens, admin@seniorenzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie