Zangdocent Annelies van Gerven dirigeert Het Zangtheater.
Zangdocent Annelies van Gerven dirigeert Het Zangtheater. Eigen foto

Zangtheater met ‘De hoge C’ in De Klinker Zeist

1 april 2022 om 09:30 Overig

ZEIST Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 april speelt Het Zangtheater van KunstenHuis Idea haar voorstelling ‘De hoge C’ in de theaterzaal van De Klinker, Markt 3 in Zeist. 

Na twee jaar niet te hebben kunnen optreden is het eindelijk weer zover. Op 7, 8 en 9 april duikt Het Zangtheater van KunstenHuis Idea duikt de C in! Corona, Cultuur, Creatie, Chaos, Centrumvisie, Communicatie. Van alles komt er langs. Zelfs een boze zee en cosmetische ingrepen. Maar centraal staat: Zingen is fijn!

Laatste keer met Marjan en Annelies van Gerven

Het Zangtheater is een cursusproject van de muziekafdeling van KunstenHuis Idea en bestaat uit een groep enthousiaste zangers en zangeressen onder leiding van zangdocent Annelies van Gerven. 

Het Zangtheater ging in cursusjaar 1993-1994 van start als opera- en musicalklas van de ZeisterMuziekschool. In eerste instantie zong ‘’de klas’’ in kooropstelling, met de boeken in de hand. Pas naeen paar jaar werd het theaterdeel belangrijk. De leden moesten sindsdien de teksten uit het hoofdleren en er werd een passende naam bedacht: Het Zangtheater.

AFWISSELING EN HUMOR Al 29 jaar worden er elk jaar zo’n dertig nieuwe zangstukken ingestudeerd: koorwerken, duetten, solo’s… van alles wat. Zowel klassiek (opera, operette) als modern (musical, pop, kleinkunst). Rond deze stukken wordt door Marjan van Gerven een verhaal geschreven en zo ontstaat een muziektheatervoorstelling vol afwisseling en humor, terwijl ook de serieuzere onderwerpen niet worden geschuwd. 

AFSCHEID Met deze 29e voorstelling nemen de gezusters Van Gerven afscheid van het Zangtheater. Zij hebben besloten het stokje over te dragen aan een enthousiaste nieuwe dirigent. Het Zangtheater blijft dus als vanouds doorgaan. 

De uitvoeringen op donderdag 7 en vrijdag 8 april beginnen om 20.00 uur en de middagvoorstelling op zaterdag 9 april om 14.00 uur, in theater De Klinker aan de Markt 3 in Zeist. Toegang is € 14,-, kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 5,-. Reserveren: www.kunstenhuis.nl/de-hoge-c

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie