Elise van Barneveld en Paul Machielsen: 'Tuinen maken gelukkig'.
Elise van Barneveld en Paul Machielsen: 'Tuinen maken gelukkig'. Karin Tim-Mijland
ZAKENNIEUWS

Grote verbouwing bij Abbings Buitenhof in Zeist

23 maart 2022 om 16:00 Overig

ZEIST Vanuit het hele land komen klanten naar Abbings Buitenhof. Ook tijdens de huidige verbouwing is het bedrijf geopend en zijn er volop tuinplanten aanwezig. ,,Het aanbod is enorm. Er is voor iedereen iets te vinden, van een klein plantje tot een grote boom”, zegt bedrijfsleider Paul Machielsen. 

Ook nu veel aanbod

Na de uitbreiding is het winkeloppervlak toegenomen van 7000 m² tot 12.000 m². In het overdekte deel zijn dan ook kamerplanten, bloemen, potterie en nog meer tuinmeubelen te koop. Nieuw zijn ook cadeauartikelen. Er komen nog een tuincafé met biologische gerechten en een klimaatplein. Het nieuwe pand is duurzaam ingericht.

door Karin Tim-Mijland

Na de verbouwing is het assortiment tuinplanten nog groter. ,,Het aantal vaste planten hier is uniek in Nederland. Dit buitenplantenassortiment zie je niet zoveel meer.” Door een nieuw overdekt plein ,,kunnen we meer seizoens-onafhankelijk aanbieden en kunnen klanten weersonafhankelijk winkelen. Zij kunnen dan langer blijven omdat ze in het tuincafé een kopje koffie kunnen drinken of lunchen.” 

Dit café ligt op het plein met een dak dat open en dicht kan. Hier is ook een klimaatplein. Daar kunnen klanten uitleg krijgen over verduurzaming van hun tuin, bijvoorbeeld over de afwatering en gebruik van een regenton. Hierdoor kunnen ze hun tuin klimaatbestendiger maken. Abbings Buitenhof zelf is ook duurzamer gemaakt, want op het dak komen zonnepanelen. ,,Wij zijn van het gas af.” Water dat nodig is voor de beregening in de kassen, wordt opgevangen en hergebruikt. 

Het eerste deel van de nieuwbouw is naar verwachting de tweede helft van april afgerond. Dan zijn er al bloembollen en tuinbenodigdheden te koop. Medio september is de gehele verbouwing naar verwachting klaar. Maar ook nu is de Buitenhof open. ,,We zijn nu ook klaar om iedereen te ontvangen. Er is voldoende aanbod en ruimte om te lopen.”

Bij Abbing komen ook meerdere generaties van een familie hun inkopen doen. Regelmatig horen de medewerkers: ‘Mijn opa kocht hier ook al’. In november van dit jaar bestaat de Buitenhof 130 jaar. ,,Wat voorop blijft staan is de persoonlijke aandacht voor mensen, zij moeten zich wel thuis voelen hier. We gaan toe naar een totale groenbeleving centraal in het land en in een groene omgeving. Tuinen maken gelukkig. Groen is goed voor het welzijn, dat is al in zoveel onderzoeken aangetoond,” besluit Paul.

i: Abbings Buitenhof, www. abbing.nl Odijkerweg 132-134 Zeist. T: 0343-51 37 41

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie