De Voorheuvel gaat op de schop.
De Voorheuvel gaat op de schop. Gemeente Zeist

Voorheuvel in Zeist gaat op de schop

8 april 2022 om 08:01 Overig

ZEIST De Voorheuvel in Zeist wordt opnieuw ingericht. Hiermee zal het gebied veiliger worden voor alle weggebruikers. Dinsdag 19 april start aannemer Van Reeuwijk Infra met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd en duren ongeveer negen weken. Tijdens de herinrichting is de Voorheuvel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat maakt de gemeente Zeist bekend.

Sinds december 2019 is het gedeelte tussen de Markt en de rotonde met Oude Arnhemseweg,
Hogeweg en Montaubanstraat open voor gemotoriseerd verkeer. Dit naar aanleiding van het besluit hierover van de gemeenteraad. Direct na het besluit is toen de openstelling gerealiseerd. Vanaf dat moment heeft de Voorheuvel een verkeerssituatie met tijdelijke voorzieningen. Dat gaat nu veranderen. Inwoners en aanwonenden konden reageren op het voorlopig ontwerp waarna het definitief ontwerp is vastgesteld. Om de verkeersveiligheid te waarborgen en te verbeteren, wordt de Voorheuvel nu definitief heringericht en veiliger gemaakt.

NIEUWE OVERSTEEKPLAATS Wethouder Laura Hoogstraten is blij met de herinrichting van de Voorheuvel: “Dagelijks komt er veel verkeer over de Voorheuvel. Tegelijkertijd is het een plek waar mensen hun boodschappen doen of elkaar ontmoeten voor culturele activiteiten. De herinrichting van dit knooppunt moet ervoor zorgen dat het veiliger wordt voor alle gebruikers. De nieuwe oversteekplaats tussen de Voorheuvel en het plein voor de Albert Heijn draagt hieraan bij. Ik ben ontzettend blij dat we nu kunnen starten met de herinrichting van de Voorheuvel en dat we verder kunnen bouwen aan een veiliger centrum voor iedereen”.

FIETSEN LANGS DE BUS De Voorheuvel wordt op verschillende punten aangepakt. De rijstrook voor gemotoriseerd verkeer wordt verbreed naar 3,40 meter, zodat stoppende bussen door fietsers ingehaald kunnen worden en meer ruimte krijgen om met het gemotoriseerde verkeer mee te rijden.

Fietsers in de tegengestelde richting krijgen een eigen strook, waardoor de fietsveiligheid wordt verbeterd;De voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Albert Heijn wordt verplaatst richting het kruispunt, zodat de oversteek aansluit op de belangrijkste looproutes;Het kruispunt wordt overzichtelijker gemaakt zodat verkeersdeelnemers beter overzicht hebben over het verkeer.

AFSLUITING Tijdens de werkzaamheden is de Voorheuvel, tussen de Klinker en de Albert Heijn afgesloten voor autoverkeer, inclusief buslijnen 56, 58 en 74. Verkeer wordt omgeleid met omleidingsborden. Voor fietsers en voetgangers blijft de Voorheuvel bereikbaar. Fietsers moeten wel afstappen en lopend langs de werkzaamheden. Bedrijven aan de Voorheuvel en het Voorheuvelplein kunnen hun winkels tijdens de werkzaamheden blijven bevoorraden. Meer informatie over de omleidingen van de bussen is te vinden op de site van U-OV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie