Een auto die met hoge snelheid over de rotonde Lindenlaan/Verlengde Slotlaan reed kwam op 12 januari jl. tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond. Bron: Vereniging Lyceumkwartier Zeist
Een auto die met hoge snelheid over de rotonde Lindenlaan/Verlengde Slotlaan reed kwam op 12 januari jl. tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond. Bron: Vereniging Lyceumkwartier Zeist Vereniging Lyceumkwartier Zeist

Lindenlaan in Zeist moet veiliger

13 februari 2022 om 17:43 Overig

ZEIST Zeist krijgt een Mobiliteitsplan. Daar staat in hoe de gemeente haar visie op mobiliteit in de praktijk brengt. Het uitgangspunt is dat voetgangers, fietsers, auto’s en openbaar vervoer gelijkwaardig zijn. 

Het plan vervangt het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan en het Verkeerscirculatieplan, die inmiddels tien jaar oud zijn. In een debat over het plan was de gemeenteraad vooral bezorgd over de Lindenlaan. 

Dat wordt straks een zogenaamde gebiedsontsluitingsweg, waar je 50 mag rijden en waar aparte fietspaden bij horen, terwijl er veel kinderen fietsen op weg naar school. Maar volgens wethouder Catsburg (ChristenUnie/SGP) is die naam niet zo belangrijk. 

,,De Lindenlaan moet veiliger en het blijft een 30 km weg.’’ Er is zelfs makkelijker subsidie te krijgen in deze situatie, meende de wethouder.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie