Marjon Copier (rechts) uit Zeist met Stephanie Gomperts in Las Vegas.
Marjon Copier (rechts) uit Zeist met Stephanie Gomperts in Las Vegas. Privéfoto

Marjon Copier uit Zeist beleeft WK padel in Las Vegas

12 april 2022 om 12:15 Overig

ZEIST Marjon Copier (46) van Shot eindigde met het Nederlands team als vijfde op het WK padel voor veteranen in Las Vegas. De Zeisterse verbleef tien dagen in de gokstad van Amerika. ,,Ik vind het heel speciaal dat ik dit mocht meemaken.”

door Stan Bos

Marjon Copier excuseert zich dat ze drie minuten te laat is op de afspraak. Een dag eerder landde ze op Schiphol, nadat ze tien dagen in Las Vegas had vertoefd voor het WK padel voor veteranen. In dat tijdsbestek vond er bij haar club Shot uit Zeist een internationaal padeltoernooi, de opening van de nieuwe padelbanen en een clubfeest plaats. Copier keek even om zich heen met een met een zoekende blik of er op de vereniging iets was veranderd.

Unieke ervaring voor Zeisterse


OVERGANG Niet zo gek, want de overgang is groot. Van dertig graden in het bruisende Las Vegas, de entertainmenthoofdstad van de wereld, naar de kille regen en een grijs wolkendek in Zeist. Copier kijkt terug op tien prachtige dagen in het zuidwesten van Amerika. ,,Een mooie ervaring, echt superleuk”, vertelt ze in het clubhuis van Shot. ,,We waren er met negen Nederlandse vrouwen. De eerste vier dagen zaten we in een huis in Las Vegas om te acclimatiseren, daarna verhuisden we naar Planet Hollywood, een hotel aan de beroemde Strip. Het was heel bijzonder om als groep met elkaar op te trekken. Als team hebben we het heel leuk gehad, maar ook met de tegenstanders van alle continenten heerste er ook een heel sportieve, internationale sfeer.”

VIJFDE PLEK Copier eindigde met de nationale ploeg op het WK padel, waar zestien landen aan meededen, op de vijfde plaats. Na een poule met Italië, Chili en Australië was Zweden in de kwartfinale te sterk voor de Nederlandse vrouwen. In de strijd om plek vijf tot en met acht versloeg Nederland Denemarken met 3-0. Vorige week zaterdag volgde de overwinning op thuisland Amerika en was de vijfde plaats een feit. ,,We hebben het ontzettend goed gedaan. Vier jaar geleden eindigden we in Marbella ook als vijfde, maar veel landen hebben sinds die tijd een enorme ontwikkeling in padel doorgemaakt.”
De wedstrijden vonden plaats in een padelclub op tien kilometer ten westen van het centrum van Las Vegas. Op een terrein dat kleiner is dan Shot waren vijfhonderd deelnemers uit zestien landen actief op acht banen. ,,Ik vroeg me af hoe ze dat allemaal gingen regelen, maar het was heel goed georganiseerd. Op de baan was het behoorlijk warm. Er zaten dagen tussen dat het iets koeler was en er veel wind stond, maar we waren met zo’n gemiddeld dertig graden aan het padellen, dus de omstandigheden waren best lastig. Als het heel warm en droog is, smash je de ballen wel sneller de kooi uit dan in Nederland. Dat was dan weer fijn.”


ONTSPANNING Tussen alle wedstrijden door was er ook tijd voor plezier en ontspanning. Met de ploeg bezocht Copier het Valley of Fire State Park en Red Rock Canyon, die allebei net buiten Las Vegas liggen. Natuurlijk waagden ze een gokje in Vegas. ,,We zijn ook nog naar het art district geweest en gingen naar de Soul of Motown, een muziekshow met Afro-Amerikaanse muzikanten.”
Het WK padel was de hoofdmoot van hun bezoek. Copier deed ook mee aan het koppeltoernooi in de 40+ categorie waarin ze uiteindelijk in de kwartfinale het onderspit moest delven. Team- en clubgenote Stephanie Gomperts eindigde in de 35+ als tweede. ,,Ik vind het heel speciaal dat ik dit op deze leeftijd mocht meemaken. Zo’n WK-debuut smaakt naar meer. Ik hoop dat ik nog een paar WK’s mag spelen. Bij de vrouwen heb je categorieën 35+, 40+ en 45+, maar bij de mannen loopt dat door naar 50+ en 55+. Er is nu een actie bezig om dat voor de vrouwen ook op te schroeven naar 50+ en hopelijk 55+. Padel is een sport die je lang kunt blijven doen.”


PENNINGMEESTER Copier, woonachtig in Zeist, beoefent niet alleen padel, ze is sinds afgelopen november ook penningmeester van Shot. De Zeister tennis- en padelclub groeit en bloeit. In vijf jaar tijd liep het ledenaantal op van duizend naar 1800. De populariteit van padel is daar een belangrijke oorzaak van. ,,We zitten in een positieve vibe. Ook door corona zijn meer mensen gaan tennissen en padellen.” Is het een droom om ooit het WK padel naar Zeist te halen? Haar ogen glinsteren. ,,Dat zou heel gaaf zijn, voor de club en voor Zeist.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie