De kindervrijmarkt, altijd een van de leukste evenementen op Koningsdag.
De kindervrijmarkt, altijd een van de leukste evenementen op Koningsdag. Eigen foto

Programma voor Koningsdag in Zeist

12 april 2022 om 20:13 Overig

ZEIST Op woensdag 27 april wordt de traditionele Oranjemarkt in Zeist gehouden.
 De markt is aan ’t Rond, de Slotlaan tot de Korte Steynlaan, de 1e Hogeweg, de Weeshuislaan en aan het Emmaplein op Winkelcentrum Belcour.


Burgemeester Janssen geeft het startsein om 9.00 uur met de traditionele aubade aan ’t Rond. Het KZHM zorgt voor de muziek. Gedurende de dag treden er diverse verenigingen op in de muziektent voor het gemeentehuis.


Podiumprogramma in de muziektent op ’t Rond:
09.00-09.45        Aubade en toespraak burgemeester
10.30-11.30        Muziek DJ
11.30-12.15        Jeugdsymphonie orkest Opstreek
12.30-13.15        DanZation
13.30-14.30        Muziek DJ
14.45-15.30        Kobadji


De gehele Slotlaan is gevuld met kramen met allerhande artikelen van oranjeartikelen, tropische planten, lederwaren, edelstenen tot   poffertjes, oranje gebak, kokosbollen, popcorn en suikerspin.

Op het Emmaplein kramen met tweedehands artikelen opgesteld en tussen dit alles in zien we demonstraties van oude ambachten.


Zeker niet onbelangrijk om te vermelden is de kraam van het Rode Kruis op de hoek Slotlaan/Weeshuislaan, voor eerste hulp kunt u hier terecht. Ook als u uw zoon of dochter kwijt bent of een kindje tegenkomt dat de weg kwijt is, kunt u hier terecht.

KINDERVRIJMARKT
Het Marktplein en de Voorheuvel zijn het domein van de kindervrijmarkt. Vanaf 07.00 uur mogen jonge kooplieden een door de Scouting aangewezen plek innemen. In dit gebied mag alleen handzaam gebruikt huisraad en gebruikt speelgoed verkocht worden door kinderen. Tussen de uitgestalde kleedjes staan kinderattracties opgesteld, en kramen van de Scouting.

Aan de Meester De Klerkstraat en op het Emmaplein mogen beperkt vrijmarktplaatsen ingenomen worden vanwege het doorgaande verkeer naar de parkeergarage en de hulpdiensten.Alles gaat op aanwijzing van de scouting. Voor plaatsen met nieuwe artikelen kunt u terecht bij Dynamic Promotions.

REGELS OP EEN RIJTJE
Hier nog even kort de regels voor de kindervrijmarkt.
* Standplaatsen innemen vanaf 07.00 uur onder toezicht van de Scouting;
* Vrijmarkt wordt gehouden op het Marktplein en de Voorheuvel;
* Ingangen van winkels en woningen moeten toegankelijk blijven;
* Auto’s zijn niet toegestaan in het Vrijmarktgebied, goederen dienen lopend, met de hand aangevoerd te worden;
* Voor verkoop zijn alleen tweedehands handzame artikelen toegestaan;
* Verkoop van etens- en drinkenswaren is niet toegestaan;
* Verkoop van levende (huis)dieren is niet toegestaan;
* De niet verkochte goederen neem je bij het verlaten van de markt weer mee;
* Scouting heeft een leidinggevende en coördinerende functie in het Vrijmarktgebied, hun aanwijzingen moeten worden opgevolgd.

In het gehele gebied zijn diverse horecaterrassen en een horecagebied ingepast. Alleen op deze terrassen of in dit gebied mag alcoholhoudende drank genuttigd worden. Veel van deze terrassen en dit horecagebied zijn voorzien van een podium met muziek. Zo vinden we onder andere diverse optredens aan de 1e Hogeweg en Weeshuislaan.


Bent u zelf geïnteresseerd in deelname aan de Oranjemarkt voor de verkoop van nieuwe of gebruikte artikelen of voor de promotie van uw vereniging dan kunt u informatie inwinnen via telefoonnummer 0182-525508 of direct inschrijven via dynamicpromotions.nl Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie