Afbeelding

Expositie schilderijen Gonnie van Nellestijn in de Klop

20 april 2022 om 21:17 Overig Deel je nieuws

De Klop Mode heeft weer een nieuwe expositie, dit keer met werk van Gonnie van Nellestijn. Gonnie woont en werkt in Veenendaal en was van 1979 tot 1989 verbonden aan de KWA te Arnhem. Ze werkte daar onder begeleiding van Ap Dekkers en Ferenc Gögos aan portret, model en stillevens in diverse technieken.

Aanvankelijk was de ateliertuin haar inspiratiebron voor grote expressieve, merendeels figuratieve werken. Vanaf 2002 werkt ze nog uitsluitend abstract. Welke stijl er bij mij ook in ontwikkeling was en is, altijd is er een klik met de kleuren van de seizoenen. Een seizoen beleef ik niet, die trek ik aan zoals ik ’s morgens kleding uit de kast trek die passen bij het seizoen. Daarbij heb ik figuratie niet meer nodig maar enkel kleur in vlakken of lijnen die ik het liefst net niet helemaal tegen elkaar zet. Het mag een beetje schuren en imperfect zijn. Zoals dat ook te zien is in de prachtige textiel van etnografica. Stoffen op kleine primitieve weefgetouwen gemaakt en in banen aan elkaar gezet zodat patronen altijd een beetje verschuiven. Ook dat is een bron van inspiratie. Eerlijk en puur werk. Het handwerk dat af te lezen is aan de techniek. Niets is machinaal en o zo gevoelig. Gemaakt door mensen zonder enige pretentie om kunst te maken en juist vaak daarom zo bezield. Ook reizen naar o.a. de Alpenlanden, N. America, Argentinië en Jordanië waren een bron van kleurinspiratie.

In 1990 startte ze samen met Ap Dekkers, Atelier Spitsbergen. Er werd teken- en schilderlessen gegeven aan beginners, gevorderden en aan studenten  van kunstacademies. Nadat Ap Dekkers in 2007 kwam te overlijden is zij daar nog 4 jaar mee doorgegaan. Haar werk was eerder al te zijn bij: Galerie Learken, Nykobing (DK), Galerie Mas, Rotterdam, Galerie Novanta Nove, Amsterdam, Galerie Dagmar Peveling, Olpe (DU) en Kunsthandel von Lanthen, Chur (CH). De expositie zal nog te zien zijn tot 31 mei 2022 tijdens de openingstijden van de Klop Mode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie