Afbeelding

Expositie “INZICHt” van kunstenaarscollectief Neo Volente in Den Dolder

25 april 2022 om 14:57 Overig Deel je nieuws

Galerie de Gehoorzaal Den Dolder toont expositie ‘INZICHt’ van kunstenaarscollectief Neo Volente 

 

Op 7, 8, 14 en 15 mei is in ‘Galerie de Gehoorzaal, P’Arts’ in Den Dolder (bij Zeist) het werk te zien van de acht kunstenaars van het kunstenaarscollectief Neo Volente.  In deze tentoonstelling tonen deze kunstenaars hoe zij de wereld op dit moment beschouwen. In de afgelopen tijd werd een groot beroep gedaan op hun eigen innerlijke kracht. Nu willen de leden van de groep met hun werk graag weer de verbinding met het publiek aangaan.  

De expositie is resultaat van een verbond dat acht ervaren kunstenaars in 2017 in Wageningen sloten. Vriendschap en interesse in elkaars werk waren de aanleiding. Door de jaren heen groeide er een sterke onderlinge band, die zich gaandeweg steeds meer concentreerde op de kwalitatieve verbetering en de inhoudelijke verdieping van het werk. 

Tijdens het werkproces behield elk zijn eigenheid, terwijl de groep de ontwikkeling van het werk stimuleerde en steunde. 

Vanuit deze inspiratie ontstond de expositie ‘INZICHt’.  Met textiele werken, installaties en schilderijen van Thea Vos, Wietske Schoenmaker, Anja van Rennes, July Leesberg, Anneke Hermkens, Yvonne Evers, Judith Brouwer en Jacqueline van Bergeijk.

 

Locatie: P’Arts, Galerie de Gehoorzaal, Vijverhof 41, 3734 DA Den Dolder

Tijd: 7, 8 en 14, 15 mei van 11 tot 17 uur

Toegang: gratis

Informatie: www.neovolente-art.nl, https://www.stichtingparts.nl/expositie-inzicht-van-kunstenaarscollectief-neo-volente-7-8-en-14-15-mei-van-11-17-uur/

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie