De Pont van het Landschap gaat weer varen!
De Pont van het Landschap gaat weer varen! Eigen foto

Landgoederij helpt Utrechts Landschap: met sloep op de Kromme Rijn

14 mei 2022 om 08:44 Overig

BUNNIK De pont van het Landschap gaat weer varen. Niet de nieuwe, elektrische pont, maar een kleiner exemplaar dat de Landgoederij beschikbaar heeft gesteld.

Het vorige jaar zijn de vrijwilligers gestart met de nieuwe elektrische pont. En wat waren ze trots. Deze nieuwe pont is helaas terug naar de werf zodat de schade hersteld kan worden die ontstaan is tijdens een van de stormen in dit voorjaar. Heel erg spijtig, ook voor de vrijwilligers die al decennia lang de vaartochten organiseren. De vervangende sloep is een uitkomst maar wel aanzienlijk kleiner want er kunnen maar twaalf gasten mee. 

De tijdelijke pont krijgt de organisatie in bruikleen van de Landgoederij, totdat de eigen pont weer gebruiksklaar is.  

In mei gaat de pont varen op de volgende data: 21 en 29 mei om 14.00 uur. Deze vaarten duren ongeveer 90 minuten. De excursies beginnen in Excursiecentrum Niënhof met een kopje koffie of thee, een dvd-presentatie en een toelichting. Wie mee gaa beleeft de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd vanaf het water. En op 26 mei is de jaarlijkse Dauwtrapvaart. Deze start om 05.00 uur en duurt tot 08.30 uur. Dan vaart de pont naar Rhijnauwen en wandelen de deelnemers samen terug naar het excursiecentrum. Daar wordt, als afsluiting van deze bijzondere activiteit , een ontbijt geserveerd.

Extra informatie kunt u vinden op de site van het Utrechts Landschap. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie