Huisartsen en praktijkondersteuners van Huisartsenpraktijk De Potgieter maken zich op om naar de demonstratie in Den Haag te gaan.
Huisartsen en praktijkondersteuners van Huisartsenpraktijk De Potgieter maken zich op om naar de demonstratie in Den Haag te gaan. (c)

Overbelaste huisartsen op weg naar Den Haag

1 juli 2022 om 13:50 Overig

ZEIST Vrijdagmiddag, Potgieterlaan. Uit de open deuren van huisartsenpraktijk De Potgieter klinken ongebruikelijke klanken: een trompet. Huisarts Van den Dool oefent nog één keer ‘Lang zal ze leven’. ,,Ik moet het straks in Den Haag wel uit mijn hoofd kunnen spelen. We vieren vandaag namelijk de laatste verjaardag van de huisartsenpraktijk.’’ Op het rugpand van zijn witte t-shirt en dat van al zijn collega’s staat het getal 2966. ,,Zo groot is onze praktijk’’, vertelt praktijkondersteuner Westbroek. Het is niet meer te doen, vindt huisarts Franssen, die samen met Van den Dool de praktijk draait. Daarom voeren huisartsen in het hele land de hele week actie, die wordt afgesloten met een grote demonstratie op het Malieveld. Daar worden 10.000 of meer huisartsen en praktijkondersteuners verwacht. De medewerkers van De Potgieter gaan er samen in een busje naartoe. Met een spandoek met de tekst ‘Help, de huisarts verzuipt’. ,,Wij zijn overbelast’’, zegt Franssen, ,,Door meer vergrijzing, meer taken en meer verantwoordelijkheden. Wij moeten meer tijd kunnen besteden aan onze patiënten, in kleinere praktijken. De wachtlijsten moeten verdwijnen en onze praktijkondersteuners moeten van alle verplichte onzintaken af, en er moet betaalbare praktijkhuisvesting komen.’’ 

Daarom is huisartsenpraktijk De Potgieter dicht deze vrijdagmiddag. De huisartsen vragen voor één keer aandacht voor zichzelf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie