Ivan Wolffers.
Ivan Wolffers. Marion Bloem

Ivan Wolffers overleden

7 oktober 2022 om 20:28 Overig

BOSCH EN DUIN Vrijdagmorgen 7 oktober is schrijver, hoogleraar en gezondheidsactivist Ivan Wolffers in zijn woonplaats Bosch en Duin op 74-jarige leeftijd overleden. 

Hij had al bijna twintig jaar prostaatkanker. Deze ochtend is hij, omringd door zijn naasten, gestorven, zo meldde zijn uitgeverij De Arbeiderspers.

Ivan Wolffers werd in 2009 vanwege zijn verdiensten voor de zorg in ontwikkelingslanden onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Eén van zijn bekendste boeken is het standaardwerk ‘Medicijnen’, waarin hij op voor iedereen begrijpelijke wijze bestaande en nieuwe middelen beschrijft. Het boek verscheen in 1977 en werd voortdurend bijgewerkt - en steeds dikker. Wolffers schreef daarnaast veel romans. 

Toen bij hem kanker in 2002 werd vastgesteld schreef hij diverse boeken over gezond leven en afvallen.  Sinds de diagnose hield hij op zijn website een blog bij waarin hij verslag van zijn leven deed. 

Ivan Wolffers was getrouwd met schrijfster Marion Bloem. Ze hebben een zoon.

In De Nieuwsbode van woensdag 5 oktober verscheen een gesprek met Marion Bloem, de partner van Wolffers. Lees dat hier: https://www.denieuwsbode.nl/lokaal/achtergrond/861894/marion-bloem-kijkt-terug-op-jeugd-meisjes-in-het-dorp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie