Afbeelding
Foto: Pexels

De reistrends voor 2022

18 februari 2022 om 08:22 Partnercontent

De reisbranche heeft het de afgelopen twee jaar bijzonder zwaar gehad. In deze verwarrende tijden is het moeilijk te voorspellen wat je in 2022 kunt verwachten. Maar met een goede verzekering en de juiste voorbereiding zijn er zeker veel mogelijkheden om een vakantie in het buitenland te boeken.

2022 reistrends

Dit jaar lijkt een verandering teweeg te brengen in de reisbranche. Trendwatchers voorspellen een toename van boekingen, echter zullen reizigers in 2022 hun vakantie wel anders boeken. Mensen hebben positiviteit nodig. Leven in het moment wordt belangrijk. Men wil eruit, men wil weg en liever vandaag dan morgen.

Het online-entertainment was de afgelopen twee jaar zeker leuk. We hebben flink gebruik gemaakt van Netflix, deden aan online gaming en bezochten online casino’s zoals bet777. Maar nu kunnen we echt weer reizen. Het is dan ook interessant om te weten wat de reistrends voor 2022 zullen zijn.

Workation

Omdat we met z’n allen thuis bleven, zijn we ook meer en meer vanuit huis gaan werken. Kantoorwerk verschoof naar thuiswerk. En met succes! Thuiswerken is een zeer goede en in veel gevallen een permanente optie gebleken.

Omdat je nu vaak online werkt ben je veel mobieler en kun je daardoor sneller naar het buitenland. Je kunt je werk dan toch gewoon meenemen? Reizen was nog nooit zo eenvoudig met programma’s als Zoom, Skype en Google meet. Veel mensen gebruiken het. Je hebt maar weinig vakantiedagen nodig om naar het buitenland te gaan tegenwoordig. Je kunt je werk gerust combineren met een vakantie in het Caribische gebied of in Azië.

Op vakantie met vrienden

Omdat we elkaar zo erg misten, is op vakantie met vrienden gaan tegenwoordig erg populair. Een vrienden reünie, maar dan lekker naar de zon. En met meer mensen op vakantie gaan scheelt je ook nog eens een hoop geld! Lekker een groot huis boeken met verschillende slaapkamers. Dat is gewoon mogelijk in de vakantiegebieden.

Net als in de film

We waren twee jaar op Netflix en keken naar series die ons op ideeën brachten over het bezoeken van bepaalde landen. Denk maar eens aan de serie “the Crown”? Schotland is ‘the place to be! Hoe vaak heb je niet voor de tv zitten dromen? En tegen jezelf gezegd: “Als het kan, wil ik daar graag heen”. Waar wacht je nu nog op?

Vakantie boeken online

Verrassend genoeg boeken tegenwoordig veel mensen rechtstreeks via het internet. We zijn allemaal zo vertrouwd met het internet dat vakanties snel worden gegoogeld en gereserveerd. Het gebruiksgemak van boekingssites vergemakkelijkt het online boeken. Boeken bij een reisorganisatie is echt achterhaald. Dat doet men sowieso steeds minder.

Een nieuwe online trend zijn de persoonlijke reisadviseurs. Via social media kun je meestal snel chatten met de medewerkers van een klein online-reisbureau. Facebook staat er vol mee, en een DM is dan snel verstuurd. Je krijgt vaak heel persoonlijk advies en een vakantie op maat aangeboden, aangepast aan je eigen budget.

Kortom

Vakantie, we hebben het met z’n allen zo nodig. We willen het snel en we vertrekken liever gisteren dan vandaag. Want wie weet wat de toekomst voor ons nog in petto heeft! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie