Afbeelding
Foto: Shutterstock

Aantal boekingen voor komende vakanties groeit

2 februari 2022 om 07:14 Partnercontent

In de afgelopen weken hebben campings, vakantieparken en reisbureaus het aantal boekingen explosief zien groeien. Nederlandse gezinnen zijn toe aan een vakantie in de zon, het liefst in het buitenland. Deze trend past bij de beelden van de afgelopen herfst- en kerstvakantie. Ook toen kozen veel gezinnen voor een vakantie buiten Nederland. Overigens kiest nog niet iedereen voor een verblijf op een van de campings in de Ardeche of Normandië. Ook Nederlandse vakantieparken zien dat het aantal boekingen sterk toeneemt. De bezetting is momenteel zelfs hoger dan in de periode voorafgaand aan de uitbraak van de pandemie. Ondanks de huidige drukte op de vakantieparken zullen veel Nederlanders komende zomerperiode weer voor een vakantie in het buitenland kiezen.

Kampeerplekken op populaire campings snel vergeven 

Nederlandse gezinnen die nog geen kampeerplek gereserveerd hebben voor de komende zomervakantie doen er verstandig aan dit op korte termijn alsnog te doen. Dat is althans wat reisbureaus aanraden. Zeker op de populaire gezinscampings in landen als Frankrijk, Spanje en Italië is het aantal nog beschikbare plekken beperkt. Veel mensen hebben hun vakantie voor de komende zomer al geboekt, met de verwachting dat de situatie niet meer zal verslechteren in de komende maanden.

Garantie op mooi weer voornaamste reden 

Met name de garantie op mooi weer in Zuid-Europese landen maakt dat Nederlanders juist hier een kampeerplek reserveren. De afgelopen zomers in Nederland vielen tegen. Zeker in de zomer van 2021 lag het aantal dagen met een temperatuur boven de 25 graden Celsius historisch laag. Daar kwam bij dat het grote delen van de zomer erg nat was in eigen land. Je herinnert je de beelden uit Limburg vast nog! Om hier in 2022 niet opnieuw mee geconfronteerd te worden, kiest men dit jaar voor een vakantie buiten Nederland. Helemaal zeker van mooi weer ben je helaas ook in Zuid-Europa niet, al is de kans op regen er een stuk kleiner.

Opvallend veel reizen naar bestemming buiten Europa

Opvallend aan de boekingen die Nederlanders op dit moment doen is het feit, dat een groot aantal gezinnen dit jaar voor een vakantie buiten Europa kiest. Met name de Verenigde Staten zijn hierbij in trek. Het land opende afgelopen najaar haar grenzen voor Europese toeristen, nadat het ruim een jaar niet mogelijk was het land te bezoeken. In de meivakantie vliegen veel gezinnen naar de andere kant van de Atlantische Oceaan voor een bezoek aan steden als New York, Las Vegas en San Francisco. Een stedentrip in het voorjaar valt goed te combineren met een vakantie op een camping in de zomer. Het in de laatste twee jaar opgebouwde spaargeld kan een reden zijn voor het grote aantal geboekte verre reizen. Heb jij ook een verre reis op de planning staan dit jaar?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie