Afbeelding
Foto: Pixabay

Waarom je een kleine bruiloft zeker zou kunnen overwegen

1 april 2022 om 07:39 Partnercontent

Als je net verloofd bent, komt er een hoop op jou en je partner af. Naast het kiezen van een trouwdatum, is het namelijk ook aan jullie om op zoek te gaan naar een trouwlocatie in Utrecht of ergens anders, te kijken naar cateringbedrijven en te zoeken naar een geschikte fotograaf. Als je gaat trouwen, is het eerst belangrijk dat jij en je partner beslissen of jullie graag een grote of kleine bruiloft willen organiseren. Waarom je een kleine bruiloft zeker zou kunnen overwegen? Wij zetten wat goede redenen op een rijtje.

Het is goedkoper

Een van de grootste voordelen van een kleine bruiloft is natuurlijk dat het een stuk goedkoper is. Bij een kleine bruiloft nodig je minder mensen uit en dit betekent ook gelijk minder kosten. Iedere extra bruiloftsgast kost namelijk weer extra geld. Als jij dus graag wilt trouwen maar niet ontzettend veel geld wilt uitgeven, dan heb je als voordeel dat een kleine bruiloft een stuk goedkoper kan zijn.

Het is persoonlijker

Waarom je een kleine bruiloft ook zeker zou kunnen overwegen, is omdat het persoonlijker is. Bij een grote bruiloft nodig je een hoop mensen uit en bij een kleine bruiloft een stuk minder. Dit zorgt ervoor dat je tijdens een kleine bruiloft meer de kans hebt om mensen echt goed te spreken. Je nodigt hierbij alleen de mensen uit die echt dichtbij je staan en op deze manier wordt het gelijk persoonlijker en intiemer. Vooral ten opzichte van een grote bruiloft!

Het plannen kost minder tijd en moeite

Een andere reden om te kiezen voor een kleine bruiloft is omdat het plannen hiervan minder tijd en moeite kost. Bij het plannen van een bruiloft komt een hoop kijken. Van het kiezen van de trouwdatum en het samenstellen van de gastenlijst tot het zoeken naar populaire steden om in te trouwen en het kijken naar de cateringbedrijven en de fotograaf. Echter valt het plannen van een kleine bruiloft relatief mee als je het vergelijkt met het plannen van een grote bruiloft. Omdat je het meer intiem en persoonlijk houdt, hoef je minder dingen te regelen samen met je partner. En dat kan zeker een voordeel zijn.

De fotograaf heeft meer aandacht voor jullie als bruidspaar

Wat ook een mooi voordeel is van klein trouwen is het feit dat de fotograaf die je inhuurt nu meer focus kan hebben op jullie als bruidspaar. Waarom? Omdat de fotograaf hierbij geen grote groepen mensen bij elkaar hoeft te proppen in één foto. Juist omdat het allemaal wat kleiner is, kan de fotograaf veel aandacht hebben voor jullie als bruidspaar, maar ook voor de details en de omgeving. Grote kans dus dat je prachtige trouwfoto’s kunt realiseren!

Het heeft dus zeker voordelen om voor een kleine bruiloft te kiezen. Zowel een grote als kleine bruiloft hebben voor- en nadelen, dus weeg deze voor jezelf goed tegen elkaar af. Op welke manier je ook gaat trouwen en met hoeveel personen, het wordt vast een dag om nooit meer te vergeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie