Afbeelding
Foto Shutterstock

Geef je huis een industrieel tintje met een gietvloer

24 mei 2022 om 11:30 Partnercontent

Of je nu een woning met een landelijk, een modern of een klassiek interieur hebt: een cementgebonden gietvloer past er altijd bij! Steeds meer woningbezitters overwegen het laten aanbrengen van zo’n gietvloer. Belangrijke reden hiervoor is de duurzaamheid van een gietvloer. De vloer blijft een lange tijd mooi, is goed bestand tegen vocht en wordt voorzien van een beschermende coating. Het risico op zichtbare krassen in de toplaag van de vloer is hierdoor niet zo groot. Het maakt de gietvloer tot de ideale vloer voor gezinnen met jonge kinderen, voor mensen die hun vloer snel willen kunnen afnemen met een vochtige doek of dweil en voor huishoudens die hun ruimtes een industrieel tintje willen geven. 

Gietvloer aanbrengen over bestaande tegelvloer 

Wanneer je momenteel een tegelvloer in de kamers van je woning gebruikt en deze wilt vervangen voor een houten vloer, dan moeten de tegels in veel gevallen verwijderd worden. Een alternatief is het egaliseren van de vloer. Kies je voor een gietvloer over tegels, dan hoeft er niks verwijderd te worden. Wel zo makkelijk! De verkoper van deze gietvloeren zal je meer vertellen over de wijze waarop een gietvloer wordt aangebracht in woningen. Het maakt de gietvloer zeer geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer, waar men vaak tegels gebruikt. De gietvloer laat de badkamer modern ogen. Zoals eerder genoemd werd, is een gietvloer goed bestand tegen vocht. Je kunt de vloer om die reden ook in de badkamer gebruiken. 

Combinatie van een gietvloer met vloerverwarming 

Overigens kiest niet ieder huishouden voor het aanbrengen van een gietvloer over bijvoorbeeld hun plavuizen. Veel mensen combineren het aanbrengen van een nieuwe gietvloer met de aanleg van vloerverwarming in huis. Vloerverwarming zorgt voor het op efficiënte wijze verwarmen van ruimtes, waarmee je energieverbruik mogelijk afneemt. Daarbij is de vloerverwarming niet zichtbaar; de radiatoren irriteren veel mensen. Daarbij nemen de radiatoren vaak onnodig veel ruimte in en zitten ze op zeer onhandige plekken in de ruimte. Een gietvloer laat de warmte van de vloerverwarming relatief makkelijk door. Daar waar dit niet geldt voor bijvoorbeeld een houten vloer. Bij een houten vloer moet eerst de vloer zelf goed warm zijn, voordat de ruimte verwarmd wordt. 

Gietvloer en houten vloer in dezelfde ruimte 

Bij de keuze voor een gietvloer in huis hoef je niet direct de volledige ruimte van dit type vloer te voorzien. Je kunt ook voor een combinatie van een houten vloer in de woonkamer met een gietvloer in de keuken en hal gaan. Houten vloeren geven je woon- en slaapkamer een warme uitstraling, maar zijn minder geschikt voor vochtige plekken als de keuken en hal. In de hal zullen mensen regelmatig met hun natte schoenen naar binnen komen. Door voor een gietvloer te kiezen in de hal voorkom je kringen in de vloer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie