Afbeelding
Foto: Pixabay

Verkeersongeluk gehad? Zo vind je de juiste juridische hulp

Partnercontent

Ben je betrokken bij een verkeersongeluk en is dit niet jouw schuld? Dan probeer je het waarschijnlijk eerst met de andere partij op te lossen. Vaak komen mensen er onderling wel uit, maar dit is lang niet altijd het geval. Mogelijk vindt de veroorzaker dat het ongeluk niet zijn schuld is. In dat geval kan een verkeersongeluk uitdraaien op een conflict. Om jouw gelijk te halen, is de kans groot dat je juridische hulp inschakelt. Maar hoe vind je de juiste juridische hulp voor een verkeersongeluk? In deze tekst helpen wij je hier een handje bij.

Richt je tot jouw rechtsbijstandverzekering

De kosten voor juridische hulp kunnen behoorlijk hoog uitvallen. Daarom zit je er mogelijk niet op te wachten om een jurist in te schakelen als je een verkeersongeval hebt gehad. Toch hoef je deze kosten lang niet altijd zelf te betalen. Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan kunnen de kosten voor juridische hulp vergoed worden. Dit is overigens niet standaard het geval, want het hangt af van de manier waarop je verzekerd bent.

Veel verzekeraars werken met een basisdekking voor een rechtsbijstandverzekering. Dankzij deze dekking ben je onder meer verzekerd voor juridische hulp als je verdacht wordt van een verkeersovertreding waarbij iemand anders gewond raakt of overlijdt. Bij de meeste verzekeraars kun je meestal niet alleen uit de basisdekking kiezen. Er wordt namelijk van je verwacht dat je ook minimaal één aanvullende dekking kiest. Wie verzekerd wil zijn van juridische hulp bij een verkeersongeluk, kiest voor de aanvullende dekking Verkeer. Je verzekert in dat geval juridische hulp bij conflicten over:

- jouw schade door een verkeersongeluk.
- reparatie of onderhoud van je vervoermiddel.
- inleveren of ongeldig verklaren van jouw rij-, vaar- of registratiebewijs.

Wachttijd bij een verkeersongeluk?

Waar veel verzekeringen na het afsluiten direct actief zijn, is dit bij een rechtsbijstandverzekering niet altijd het geval. Bij deze verzekering geldt er in bepaalde situaties namelijk een wachttijd van een aantal maanden. In deze periode heb je geen recht op juridische hulp. Ontstaat er tijdens de wachttijd een geschil? Dan ben je hier niet voor verzekerd. In het geval van een verkeersongeluk kan een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd gelden. Wanneer er sprake is van een geschil in het verkeer of letselschade kom je namelijk direct in aanmerking voor juridische hulp.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen met elkaar

Wie wil voorkomen dat hij zelf opdraait voor de kosten van juridische hulp bij een verkeersongeluk sluit een rechtsbijstandverzekering af. Doe dit niet pas nadat het ongeval heeft plaatsgevonden, want dan ben je niet verzekerd voor juridische hulp. Wil je zo snel mogelijk een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Ga hierbij dan niet over één nacht ijs, maar maak altijd eerst een vergelijking. Op deze manier ben je namelijk in staat om de beste rechtsbijstandverzekering te vinden. Veel mensen richten zich bij het vergelijken enkel tot de premie, maar dit is niet verstandig. Een lage premie is mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait het erom dat je zo goed mogelijk verzekerd bent. Kijk daarom ook altijd naar de voorwaarden voordat je een rechtsbijstandverzekering afsluit.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 4 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren