Afbeelding
Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Waar kan ik bedrijfskrediet aanvragen?

14 oktober 2022 om 15:23 Partnercontent

Bedrijfskrediet is één van de zakelijke financieringen die je als ondernemer aan kunt vragen. Wil je investeren in het inventaris van jouw bedrijf of werkkapitaal of voorraden financieren? Dan kun je bedrijfskrediet aanvragen. Wanneer je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van deze financiering, weet je misschien niet waar je een aanvraag indient. Daarom helpen wij je in deze tekst op weg. We vertellen je overigens niet alleen waar je een aanvraag indient, maar ook wat je allemaal moet weten over bedrijfskrediet. Dit helpt jou om te bepalen of bedrijfskrediet de beste zakelijke financiering is.

Bedrijfskrediet vraag je online aan

Wanneer je vroeger bedrijfskrediet aan wilde vragen, moest je hiervoor een afspraak maken bij een bank. Omdat dit je behoorlijk veel tijd kan kosten, zit je hier vast niet op te wachten. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen fysieke afspraak meer te maken bij een bank als je bedrijfskrediet nodig hebt. Bij vrijwel iedere geldverstrekker kun je namelijk online bedrijfskrediet aanvragen. Dit kan makkelijk en snel via de website, waardoor je er de deur niet voor uit hoeft. Daarbij komt dat je op ieder gewenst moment op de dag een aanvraag in kunt dienen.

Wat heb je nodig voor online bedrijfskrediet aanvragen?

Doordat geldverstrekkers je de mogelijkheid bieden om online bedrijfskrediet aan te vragen, ben je amper tijd kwijt aan het indienen van zo’n aanvraag. Om ervoor te zorgen dat je nog sneller door het aanvraagproces heen loopt, is het handig om te weten wat je nodig hebt. Meestal moet je eerst een account aanmaken voordat je überhaupt een aanvraag in kunt dienen. Een geldverstrekker vraagt je vervolgens om een recente jaarrekening en transactieoverzicht van de afgelopen vijftien maanden toe te voegen aan de aanvraag. Zorg er daarom voor dat je deze documenten bij de hand hebt voordat je het aanvraagproces start. Zodra je jouw aanvraag verstuurd hebt, buigt een geldverstrekker zich hierover. Op basis van jouw aanvraag ontvang je vervolgens een aanbod.

Hoe zit bedrijfskrediet in elkaar?

Wanneer je voor bedrijfskrediet kiest, opent een geldverstrekker een speciale rekening. Doordat jij toegang tot deze rekening hebt, bepaal je zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dit doet. Eén van de grote voordelen van deze financieringsvorm is dat je alleen rente betaalt over het geld dat je opneemt. Dit is een groot verschil met een zakelijke lening. Daarnaast mag je geld dat je aflost weer opnieuw opnemen als je het nodig hebt. Tot slot moet je nog weten dat bedrijfskrediet een standaard looptijd van 36 maanden heeft. Een geldverstrekker kan het krediet overigens wel verlengen. Zij doen dit uiteraard alleen als jij je aan de gemaakte afspraken gehouden hebt.

Vraag je af of bedrijfskrediet de beste keuze is

Ben je op zoek naar een financiering voor jouw bedrijf? Dan kun je niet alleen maar uit zakelijk krediet kiezen. Geldverstrekkers bieden namelijk ook een zakelijke lening aan. Waar bedrijfskrediet vooral geschikt is voor de korte termijn, is een zakelijke lening juist bedoeld voor langlopende investeringen in jouw bedrijf. Wil je een nieuwe machine kopen of ben je van plan jouw bedrijf uit te breiden? Dan kun je het beste een zakelijke lening voor je bedrijf aanvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie