Afbeelding
Foto Pexels

Haal je theorie-examen makkelijker door te oefenen

25 oktober 2022 om 11:16 Partnercontent

Oefening baart kunst, zo luidt het spreekwoord. En het is waar. Als je een muziekinstrument wil leren bespelen, dan zal je moeten oefenen. Dat geldt ook voor leren tekenen, schilderen, het beoefenen van verschillende sporten en natuurlijk lesmateriaal op school. Oefenen helpt je ook om minder nerveus te zijn voor een examen of toets. Hoe meer je oefent, des te beter weet je de antwoorden op uiteenlopende vragen. Ga je op voor je theorie-examen bij het CBR? Dan luidt het devies: blijf oefenen voor je theorie. Een tip voor alle rijbewijzen.

Autorijden

Samen shoppen in een andere stad, een dagje uit of gewoon lekker naar het theater voor een te gekke voorstelling; soms is het fijner om dit met de auto te doen. Autorijden geeft een gevoel van vrijheid; je kan immers gaan en staan waar je wil. Het besturen van een auto is een techniek die je tijdens de rijles leert. Daarnaast leer je omgaan met het verkeer, zowel in de praktijk als op papier. Autorijden kan in het begin een hele uitdaging zijn, vooral met die vele spelregels van het verkeer. Daarom is oefenen zo belangrijk.

Twee examens

Voordat je je rijbewijs in handen hebt, zal je twee examens moeten afleggen. Het theorie-examen en het praktijkexamen. Tijdens het eerste examen wordt je kennis van de verkeersregels en verkeerssituaties getoetst, tijdens de tweede je rijvaardigheid en hoe je de theorie in de praktijk brengt. De rijvaardigheid oefen je natuurlijk tijdens de rijles. Maar die theorie… die moet je zelf oefenen. En dat vraagt in een druk leven van werk, vrienden en school heel veel.

Tips voor het leren

Plan iedere dag een uurtje in om aan je theorie te zitten. Neem bijvoorbeeld je theorieboek mee in de trein of pak het erbij in een tussenuur. Er is altijd wel een loos moment te vinden waarop je even kan leren. Tegen de tijd dat je het theorie-examen daadwerkelijk gaat doen, is het aan te raden om veel oefenexamens te doen. Natuurlijk zou je de vragenlijst van het boekje kunnen gebruiken, maar die antwoorden weet je dan te snel uit je hoofd. Oefen daarom je kennis van de verkeersregels online en doe verschillende oefenexamens, zodat je echt goed voorbereid bent voor het examen. Kies hiervoor een opleider die past bij jou en je manier van leren, want iedereen is anders.

Oefenen met hulp

Wil je de grootste kans van slagen hebben op je theorie-examen? Kies er dan voor om je in te schrijven voor een goede, maar snelle opleiding. Deze opleiding doe je gewoon online via je laptop, tablet of mobiele telefoon. Log in op je account en ga aan de slag met je persoonlijke leerplan voor het theorie-examen. Als je er een dag voor uittrekt, dan weet je alles. Vervolgens kun je blijven oefenen, herhalen en theorie proefexamens doen totdat je echt je theorie-examen bij het CBR gaat doen.

Voordelen online oefenen

Het grootste voordeel van online oefenen, is dat het overal en altijd kan. Heb je een uurtje of half uurtje over? Dan kun je met gemak de stof die voor jou het meest belangrijk is, herhalen. Een ander voordeel is dat je goed voorbereid op het theorie-examen verschijnt. Je kans van slagen is dan veel groter. Heb je toch die vlinders in je buik? Haal goed diep adem en druk je zelf op het hart dat je heel goed hebt geoefend.

Voor auto en bromfiets

Wist je dat er online lesprogramma’s zijn voor het halen van het theorie-examen voor het autorijbewijs en voor de scooter? Of ben je van plan motor te gaan rijden? Heb je plannen om verder te gaan en meerdere rijbewijzen te gaan halen, dan kan dit uiteraard ook online. Of je nu camper wil gaan rijden of chauffeur voor taxi of bus wil worden; het is allemaal mogelijk. Want jong en oud slaagt sneller door te oefenen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie