Afbeelding
Foto: Pixabay

De aanschaf van een tweedehandsauto steeds populairder

17 maart 2023 om 07:25 Partnercontent

Het kopen van een tweedehands auto wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gebruikte auto te kopen in plaats van een nieuwe auto. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst liggen de kosten natuurlijk een flink stuk lager en kun je simpelweg een wat ouder model rijden, die nieuw niet meer wordt gemaakt. Daarbij komt ook dat er sinds enkele jaren voor ondernemers een zogeheten ‘youngtimer’ regeling is, waarbij auto’s ouder dan 15 jaar een stuk aantrekkelijker zijn om zakelijk te rijden. Dit komt doordat je namelijk bijtellen betaald over de dagwaarde van de auto en niet over de nieuwwaarde. Omdat er daarnaast nog veel meer redenen zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Voordeliger dan een nieuwe auto

Eén van de belangrijkste redenen is dat tweedehands auto’s vaak veel goedkoper zijn dan nieuwe auto’s. Dit is vooral belangrijk voor mensen die een beperkt budget hebben en toch een betrouwbare auto willen kopen. Bovendien dalen de prijzen van tweedehands auto’s vaak sneller dan de prijzen van nieuwe auto’s. Hierdoor kun je een goede deal krijgen als je een gebruikte auto koopt die slechts enkele jaren oud is. Houd er wel rekening mee dat het afhankelijk is van het type auto en ook de leeftijd. Helemaal door de nieuwe regeling zoals in de inleiding genoemd, kan ervoor zorgen dat een bepaald model juist wat in prijs omhoog gaat, ondanks het feit dat deze een paar jaar ouder is.

Auto’s steeds betrouwbaarder

Een andere reden waarom tweedehands auto’s steeds populairder worden, is omdat moderne auto’s steeds betrouwbaarder worden. Dat betekent dat een gebruikte auto die enkele jaren oud is, vaak nog in topstaat is en nog vele jaren meegaat. Daarnaast bieden veel dealers en particuliere verkopers garanties en service pakketten aan, zodat jij zonder zorgen een tweedehands auto kunt kopen. Stel je gaat bijvoorbeeld een auto huren op Ibiza, dan kun je dus gerust een auto huren die al de nodige jaren heeft versleten. Deze auto’s zijn namelijk niet alleen goed onderhouden, maar zijn ook betrouwbaar.

Groter aanbod

Ook is het aanbod van tweedehands auto’s tegenwoordig veel groter dan enkele jaren geleden. Dat komt doordat steeds meer mensen hun auto verkopen in plaats van inruilen. Daardoor kun je uit een groot aantal verschillende modellen en merken kiezen en vind je makkelijk de auto die het beste bij jouw wensen en budget past. Vind je het lastig om op basis van een proefrit een beslissing te nemen? Dan kan een bepaald merk auto huren natuurlijk ook. Zo kun je bijvoorbeeld enkele weken of zelfs maanden een bepaald type auto rijden, zodat je zeker weet of het bij je past ja of nee. Het is natuurlijk geen aankoop die je regelmatig doet en ook het bedrag welke ermee gemoeid gaat, is vaak niet mals. Ook een auto van enkele jaren oud kan namelijk al snel enkele duizenden euro’s kosten. Dan kun je er maar beter zeker van zijn dat het ook daadwerkelijk de auto is die je zoek en welke voldoet aan je wensen en eisen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie