Afbeelding
Eigen foto

Juffenballet (6+) in Figi: Over de geheime wereld achter het schoolbord

19 oktober 2022 om 06:18 Podiumkunsten

ZEIST Op 22 oktober om 16.00 uur speelt de voorstelling Juffenballet (6+) in Theater Figi in Zeist. Juffenballet is een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje. 

Juffenballet was een hit in 2020, maar kon de tournee helaas niet afmaken door de corona lockdown. In het najaar van 2022 komt de voorstelling op veler verzoek terug naar de theaters!

GEHEIME WERELD ACHTER HET SCHOOLBORD De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?


OPEN PLEK IN HET BOS In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?


RENE GEERLINGS OVER JUFFENBALLET ,,Als je 6 jaar bent, draait de wereld vooral om jezelf. Je vraagt je weinig af over het leven van anderen. Vooral als ze volwassen zijn. Juffenballet geeft een fantasievolle inkijk in de wereld achter het schoolbord. Het leven van de juf is tegenwoordig al lang geen sprookje meer. Hoog tijd dus voor een gul en wild avontuur rondom deze voor iedereen “o zo belangrijke” figuur. Ook vind ik het belangrijk om de kracht van verbeelding te laten zien in een tijd van marktwerking en prestatiedruk.“


MAKERS
Idee, regie: René Geerlings
Tekst, advies: Moniek Merkx
Choreografie: Cecilia Moisio
Compositie: Reinier van Harten
Spel: Dorien Folkers, Roosmarijn Luyten, Sabrina Naber Macnack, Serano Pinas, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko, Katarzyna Sitarz, Imke Smit
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Judith de Zwart
Lichtontwerp: Remko van Wely
Dramaturgie: Judith Faas
Productie: Sanne Priem


JUFFENBALLET IN ZEIST Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS, Zeist
22 oktober om 16:00 Entree: vanaf €13,-. Kaarten via www.figi.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie