Het campagneteam van Seyst.Nu in Belcour.
Het campagneteam van Seyst.Nu in Belcour. Seyst.Nu
INGEZONDEN

Seyst.Nu: Ze luisteren toch niet

1 april 2022 om 15:29 Politiek

ZEIST De lokale partij Seyst.Nu is teleurgesteld met de beoogde coalitie. ‘’Je kan stemmen wat je wil maar ze luisteren toch niet,’’ stelt de lokale partij in een ingezonden reactie.

Participatie? Luisteren naar inwoners? Massaal langs de deuren om op te halen wat er speelt? De politieke partijen, Seyst.Nu incluis, hebben het hier dagelijks over. En terecht. Want zoals het woord volksvertegenwoordiger het al zegt, we zijn een afspiegeling van u. Het is aan ons de taak om aan u te vragen wat voor belangrijk is. Check, gedaan. 

Maar daarna moeten we er ook wat mee doen! De kiezer heeft zijn/haar stem laten horen. Er is één grote winnaar maar ook één grote verliezer. Waarom dan nu een coalitie met de partij waarvan de kiezer heeft aangegeven deze (even?) aan de zijlijn te parkeren? En wat voor signaal geven we af aan al die inwoners die niet gestemd hebben omdat ze het vertrouwen in de politiek kwijt zijn? Inwoners die hebben aangegeven het nut van gaan stemmen niet te zien, want ,,er wordt toch niets met mijn mening gedaan.’’ 

Zeker één lokale partij (dus geen lokale afdeling van een landelijke partij met banden met Den Haag) in de coalitie is toch niet meer dan vanzelfsprekend. Of willen we een afspiegeling van de landelijke politiek neerzetten?  De kiezer heeft gekozen, de lokale partijen hebben samen zeven zetels. 

Seyst.Nu wil graag een bijdrage leveren aan een coalitie waar we echt met oog voor onze inwoners goede, reële stappen kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid, participatie, bouwen en zorg. Willen we het vertrouwen bij de kiezer (terug)winnen dan zou een mooie start zijn om te luisteren naar je kiezer in plaats van beslissingen voor vier jaar nemen in een kamertje met maar een handjevol mensen. Laten we met Zeist kijken naar de wensen van Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie