Komende dinsdag vergadert de gemeenteraad en die zal instemmen het derde corona steunpakket.
Komende dinsdag vergadert de gemeenteraad en die zal instemmen het derde corona steunpakket. René Borkent

Raad Zeist gaat dinsdag akkoord met derde corona steunpakket

14 april 2022 om 21:08 Politiek

ZEIST De gemeenteraad van Zeist zal komende dinsdag instemmen met het derde corona steunpakket van de gemeente voor de sport, de cultuur en de ondernemers.

door René Borkent

Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de Ronde Tafel over dit onderwerp. Het derde steunpakket heeft een andere intentie dan de vorige twee. Toen was het doel om noodlijdende verenigingen en ondernemingen door de coronacrisis heen te helpen. Dat is goeddeels gelukt.

Maar de crisis heeft wel gevolgen gehad. Zo hebben diverse sportverenigingen bijvoorbeeld heel wat leden verloren in de tijd dat er niet gesport mocht worden. De subsidie die nu beschikbaar is moet die verenigingen helpen om bijvoorbeeld ledenwerfacties te organiseren zodat het aantal leden -en de baropbrengst- weer op peil kan komen. 

Ondernemers in het centrum kunnen aanspraak maken op de subsidie als ze bijvoorbeeld in hun straat een festival organiseren waarmee ze (een groot) publiek kunnen trekken. Ook hoeven de centrumondernemers dit jaar nog geen precario- en reclamebelasting te betalen. 

Er is 1,4 miljoen euro beschikbaar voor dit derde steunpakket. Nu de politieke partijen geen vragen meer hebben over het plan is er geen debat meer nodig. En dat betekent dat de gemeenteraad het voorstel volgende week dinsdag al kan goedkeuren. En dat zal dan zeker gebeuren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie