Wethouder Laura Hoogstraten heeft ook de aandacht voor ouderen in haar portefeuille.
Wethouder Laura Hoogstraten heeft ook de aandacht voor ouderen in haar portefeuille. Aangeleverd

Coalitie Zeist: wél oog voor ouderen

Politiek

ZEIST De nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en CU/SGP heeft wel degelijk oog voor de belangen van ouderen. Dat zeiden de diverse sprekers namens de coalitiepartijen en wethouder Laura Hoogstraten nadat raadslid Marcel Fluitman (CDA) de coalitie nou juist een gebrek aan belangstelling had verweten voor de oudere inwoners van Zeist.

door René Borkent

Roel van Nieuwstadt (GroenLinks): ,,De middelen uit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) schieten tekort, er is meer eenzaamheid onder ouderen.’’ Hafid Boutahar (D66): ,,We bieden zorg aan iedereen die zorg nodig heeft. We hebben ouderen niet in de kou laten staan.’’

‘OUDEREN’ NAAR HOOGSTRATEN Maar het CDA bleef erbij: Er is in het coalitieakkoord geen apart hoofdstuk gewijd aan ouderen. En er is geen ‘wethouder Ouderen’. Maar die laatste opmerking bleek achterhaald. Laura Hoogstraten heeft nu ook formeel de post ‘’ouderen’’ in haar portefeuille. 

ERNST VAN SPLUNTER Vorige maand, in het debat bij het aantreden van de nieuwe coalitie had het CDA al een voorstel ingediend waarin het aandacht vroeg voor de positie van ouderen in Zeist. De coalitiepartijen vonden dat voorstel toen niet nodig en stemden tegen. Opvallend was daarom dat VVD-raadslid Ernst van Splunter daar dinsdag spijt van leek te hebben: ,,Misschien zijn we te gretig geweest om het CDA-amendement af te wijzen.’’

MEER URINOIRS De coalitie kondigde een voorstel aan met zaken die voor ouderen belangrijk zijn. De coalitie wil buurtcentra ook op zondag open stellen om eenzaamheid te bestrijden. De coalitie wil verder meer urinoirs in het centrum en tenslotte meer aandacht voor de mantelzorgers. Een voorstel met deze maatregelen komt waarschijnlijk in de volgende raadsvergadering aan de orde.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 4 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 22 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren