Archieffoto van het bezoek dat een delegatie uit Berkane eerder dit jaar bracht aan de L-flat. Rechtsvoor staat wethouder Hoogstraten.
Archieffoto van het bezoek dat een delegatie uit Berkane eerder dit jaar bracht aan de L-flat. Rechtsvoor staat wethouder Hoogstraten. René Borkent

Is de relatie tussen Zeist en Berkane nog nuttig?

5 november 2022 om 09:14 Politiek

ZEIST Is het tijd dat de gemeente Zeist de relatie met de Marokkaanse gemeente Berkane beëindigt? Raadslid Hannie van Kippersluis (ZeisterBelang) wil graag een gesprek hierover tussen de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

door René Borkent


Burgemeester Janssen vertelde dat er binnenkort een raadsinformatiebrief komt, met een terugblik op het bezoek van de delegatie uit Berkane. De burgemeester stelde voor dat de raad bij de bespreking van die brief ook de relatie met Berkane bespreekt. De raad ging hiermee akkoord.

Tijdens het bezoek in het kader van de vriendschapsband tussen Berkane en Zeist in september van dit jaar zijn twee raadsleden uit Berkane ondergedoken, Mustapha Sebbani en Abdelghani Kili. Een van hen plaatste een statement op zijn Facebook-pagina: “We hadden geen andere keuze dan vrijheid en gerechtigheid buiten het vaderland te zoeken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie