Carolien Paasman

Zeist ziet ook positieve kanten aan KNVB-plannen

5 december 2022 om 22:23 Politiek

ZEIST De gemeente heeft de KNVB laten weten dat er meer informatie nodig is om te kunnen beslissen of Zeist meewerkt aan een aanpassing van het bestemmingsplan dat de komst van drie extra voetbalvelden mogelijk maakt.

Eén van die vragen is of er wel goed gekeken is naar de mogelijkheid om bestaande velden op de campus en elders in Zeist te gebruiken, blijkt uit de brief die de gemeente naar de voetbalbond heeft gestuurd. Op verzoek van de gemeenteraad is die brief openbaar gemaakt.

DRIE EXTRA VOETBALVELDEN De gemeente Zeist wil dat de KNVB opnieuw gaat praten met partijen die geraakt worden door de plannen voor de aanleg van drie extra voetbalvelden. In die gesprekken moet de voetbalbond komen met eventuele passende oplossingen voor bedenkingen die naar voren zijn gebracht. Dat blijkt uit een brief die de gemeente naar de bond heeft gestuurd als reactie op het verzoek om het bestemmingsplan aan te passen. 

OOK KANSEN De gemeente ziet ook positieve kanten aan het verzoek: ,,Uit de gesprekken die wij hebben gevoerd met belanghebbenden (is) naar voren gekomen dat het plan óók kansen biedt. Zo biedt de aanleg van nieuwe natuur op de compensatie-locatie in Odijk kansen om bestaande natuurgebieden met elkaar te verbinden, kunnen (voormalige) cultuurhistorische lanen in de nabijheid van de campus worden hersteld en kan uitbreiding van de campus zorgen voor een economische spin-off voor de lokale economie.’’

ONDERBOUWING De gemeente wil nu eerst meer onderbouwing van de noodzaak van de plannen van de KNVB. De bond moet ook duidelijk maken waarom gebruik van andere velden of intensiever gebruik van de eigen velden geen optie is. De gemeente wil verder weten wat het maatschappelijk nut voor de gemeente Zeist is van uitbreidingen die ten koste gaan van de natuur. Ook is een betere verkeerskundige onderbouwing nodig en wil de gemeente weten welke hinder de uitbreiding oplevert. 

COMPENSATIE UIT 2015 De gemeente wijst de bond er ook op dat ze de natuur nog moet compenseren die verloren ging bij de uitbreiding van de campus in 2015.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie