De nieuwe gemeenteraad. Links van burgemeester Janssen zitten de raadsleden Van Voorden en Osinga-Tamming naast elkaar. Op de foto ontbreken Roy Luca (Seyst.Nu) en Jeroen van den Heuvel (D66). Zij legden van huis uit de eed (Luca) en de gelofte af.
De nieuwe gemeenteraad. Links van burgemeester Janssen zitten de raadsleden Van Voorden en Osinga-Tamming naast elkaar. Op de foto ontbreken Roy Luca (Seyst.Nu) en Jeroen van den Heuvel (D66). Zij legden van huis uit de eed (Luca) en de gelofte af. Gemeente Zeist

CDA Zeist kiest voor splitsing; Osinga verder als onafhankelijk raadslid

14 april 2023 om 13:03 Politiek

ZEIST De CDA-fractie kiest voor splitsing. ,,Vanwege het verschil in politieke inzichten kiest de fractie van CDA Zeist ervoor om niet samen verder te gaan,’’ maakt raadslid Vincent van Voorden bekend.

Per 12 april 2023 bestaat de CDA fractie uit Marcel Fluitman en Van Voorden. Bianca Osinga-Tamming blifjt als onafhankelijk raadslid lid van de gemeenteraad.

TONE OF VOICE

Osinga-Tamming: ,,Ik heb geprobeerd om bij het CDA van binnenuit zaken te veranderen. Omdat ik vind dat dat nodig is. Als gemeenteraad zijn wij er samen voor om te zorgen dat Zeist voor iedereen een fijne plek is om te leven. Ik vind het belangrijk om te verbinden. De verbinding tussen de samenleving en de politiek, de verbinding tussen de verschillende fracties in de raad en verbinding binnen de fractie.Dat is niet gelukt binnen de fractie. Dat gaat vooral om tone of voice.’’

De voorzitter van de Zeister afdeling van het CDA, Mirjam Maasdam, noemt het ,,verschil in politieke inzichten’’ als reden om niet samen verder te gaan.

VOORKEURSTEMMEN

,,Ik ben met voorkeursstemmen in de raad gekomen. En ik wil de mensen die op mij gestemd hebben niet teleurstellen. Het is mijn keus om mijn zetel te behouden. Het was niet mijn keus om de fractie op te splitsen. Vooralsnog ga ik als onafhankelijk raadslid verder. Als de rust is weergekeerd beraad ik me of ik me eventueel wil aansluiten bij een ander team,’’ aldus het onafhankelijke raadslid.

Osinga-Tamming werkt als ambtenaar bij de gemeente De Bilt en heeft een eigen bedrijf. Ze is actief als samenwerkingscoach.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie