Gaat de gemeenteraad de spreektijd beperken met een stopwatch in de hand? Dat vinden de raadsleden in Zeist meer iets voor de nieuwe raad na de verkiezingen.
Gaat de gemeenteraad de spreektijd beperken met een stopwatch in de hand? Dat vinden de raadsleden in Zeist meer iets voor de nieuwe raad na de verkiezingen. Eigen foto

Geen stopwatch in gemeenteraad Zeist

26 februari 2022 om 16:00 Overig

ZEIST ,,Een korte boodschap komt het beste over. De debatten in de gemeenteraad zijn voor mijn gevoel voor de meeste inwoners nu niet te volgen.’’ Daarom diende Alexander Pieters (VVD) donderdag 24 februari in de gemeenteraad een motie in om de spreektijd van raadsleden te beperken. Pieter Verolme (ChristenUnie/SGP) was daar niet ,,een beetje, maar mordicus op tegen. We hebben hier een cultuur waarin alle geluiden ruimte krijgen om gehoord te worden en we gaan het gesprek niet voeren op basis van een stopwatch.’’ Anderen konden zich wel vinden in de opmerking van Pieters dat meer zeker niet altijd beter is en Vincent van Voorden (CDA) voelde er zelfs wel wat voor. Met de timing was de raad niet gelukkig. Sietske Bunge (D66): ,,We laten het graag aan de kundigen in de nieuwe raad over.’’ Pieters besloot daarom de motie aan te houden. Als zesde op de kandidatenlijst van de VVD is de kans groot dat hij na de verkiezingen een nieuwe kans krijgt om de stopwatch in de gemeenteraad te introduceren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie