Hier was De Koets gevestigd. Nu is er aan de buitenkant niets te zien van een eventueel nieuwe disco.
Hier was De Koets gevestigd. Nu is er aan de buitenkant niets te zien van een eventueel nieuwe disco. (c)

Strijd om disco aan Dorpsstraat Zeist verhardt

24 mei 2023 om 07:58 Politiek

ZEIST Het interieur van Club Backstreet aan de 2e Dorpsstraat 50 is bijna klaar. De bierpomp is aangelegd en de muziek kan al door de speakers schallen, blijkt uit recente foto’s en filmpjes. De opvolger van De Koets staat in de startblokken. Hotel Theater Figi maakt zich grote zorgen over de herstart van het nachtleven aan de 2e Dorpsstraat. 

Het heeft een advocatenkantoor in de hand genomen om de gemeente te wijzen op de schadelijke gevolgen voor Figi. Het hotel zegt tijdens uitgaansavonden de 57 hotelkamers aan de 2e Dorpsstraat niet te kunnen verhuren. In het verleden leidden ‘’aanhoudende en begrijpelijke klachten van hotelgasten’’ tot zeer negatieve recensies met ,,significant minder boekingen/reserveringen tot gevolg.’’ ,,De totale exploitatie van het gecombineerde horeca-/cultuurconcept van Figi kan ernstig onder druk komen te staan’’, schrijven de advocaten. 

GEEN VERGUNNING  

De advocaten van Figi menen dat de gemeente geen vergunning mag verlenen aan de nieuwe discotheek. De bestaande discotheek was toegestaan, maar in de toelichting op het bestemmingsplan staat dat een nieuwe niet meer is toegestaan zodra het bestaande gebruik is beëindigd. Dat is het geval omdat De Koets al drie jaar dicht is, stelt Figi. Omwonenden betoogden dat eerder ook. De gemeente zegt in een antwoord op vragen van gemeenteraadsleden dat het net iets anders ligt: pas als het pand voor een andere activiteit in gebruik is genomen vervalt de toestemming om er een discotheek te vestigen. De Koets is wel dicht geweest maar daar is niets voor in de plaats gekomen en daarom mag er wel degelijk een nieuwe discotheek komen.

Figi doet een beroep op het college om geen vergunning te verlenen. ,,Niet alleen het belang van Figi, maar ook dat van de gemeente Zeist en haar inwoners, zijn gediend bij een optimaal functioneren van het hotel en bioscoop/theater.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie