Verdacht B. moet naast zijn gevangenisstraf een schadevergoeding betalen.
Verdacht B. moet naast zijn gevangenisstraf een schadevergoeding betalen. Aangeleverd

Gevangenisstraf voor ‘mantelzorger’ die vrouw uit Zeist heeft opgelicht

2 augustus 2022 om 17:50 Rechtbank

ZEIST  De man die als officieuze mantelzorger een oude dame uit Zeist een groot bedrag afhandig heeft gemaakt kreeg vijf maanden gevangenisstraf met aftrek opgelegd. Bovendien moet hij de vrouw schadevergoeding betalen. De rechtbank deed uitspraak op dinsdag 2 augustus.

door René Borkent

Voor dit soort praktijken had de rechtbank ook een straf van zes maanden kunnen opleggen, maar de rechtbank hield er rekening mee dat het lang heeft geduurd voordat de zaak is afgehandeld. 

VERDUISTERING De overtredingen van de man vonden plaats in de periode van januari 2016 tot januari 2017. In die periode heeft de ‘’mantelzorger’’ B. samen met een ander meerdere geldbedragen en een personenauto van de dame verduisterd. Ook heeft hij samen met een ander meerdere geldbedragen en personenauto’s witgewassen.

TERUGBETALING Omdat de vrouw in sommige gevallen heeft meegewerkt aan de betalingen wordt ze niet in alle gevallen als benadeelde partij gezien. Voor de verduistering moet B. ruim 14.000 euro terugbetalen. 

CIVIELE ZAAK Bovendien bepaalde rechtbank dat de vrouw de teruggave van bijna 30.000 euro via de burgerlijke rechter kan proberen af te dwingen, dus niet in deze strafzaak.

SCHADE Voor de schade van het witwassen moet B. de vrouw een bedrag van ruim 53.000 euro terugbetalen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie