Afbeelding
Eigen foto

Nieuwe dienstregeling Syntus Utrecht per 11 december

26 november 2022 om 01:51 Verkeer en vervoer

ZEIST / REGIO Op 11 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. Ook in de provincie Utrecht. 

De meeste wijzigingen bij Syntus Utrecht vinden plaats op buslijnen in de gemeente De Ronde Venen. Zo komt er een snellere verbinding met de OV-knooppunten Amsterdam Bijlmer, Abcoude, Breukelen en Uithoorn. Buurtbus 573 rijdt voortaan niet meer tussen Eemnes en Blaricum, omdat het ziekenhuis in Blaricum sluit. In plaats daarvan rijdt de buurtbus voortaan tussen Soest en Amersfoort Meander Medisch Centrum. Hierdoor ontstaat een nieuwe, rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis voor inwoners uit Soest.

CHECK DE REISPLANNER Een overzicht van alle wijzigingen in de dienstregeling is te vinden via syntusutrecht.nl/dienstregeling. Op deze pagina zijn ook de busfolders en lijnnetkaarten geplaatst. Een reis kan vooraf ook gepland worden via de handige reisplanner. Syntus Utrecht adviseert om de reis in te plannen op of na 11 december. Dan zijn de veranderingen in de dienstregeling doorgevoerd.

WIJZIGINGEN De Ronde VenenSamen met de provincie Utrecht en de gemeente De Ronde Venen voert Syntus Utrecht het Strategisch OV plan van de gemeente uit. Het doel hiervan is om de kwaliteit van het Openbaar Vervoer in De Ronde Venen te verbeteren. Dit gebeurt door een snellere verbinding met de OV-knooppunten Amsterdam Bijlmer, Abcoude, Breukelen en Uithoorn te bieden. Binnen Mijdrecht en Wilnis kan voortaan van maandag tot en met vrijdag, naast de grote buslijnen, ook met Syntus Flex worden gereisd.

SNELLERE VERBINDING De reistijd voor bewoners van Mijdrecht en Vinkeveen richting Uithoorn, Amsterdam en Breukelen wordt korter. Daarnaast wordt de overlast voor bewoners van de Burgemeester Padmosweg verminderd. Het bedrijventerrein en de woonwijk De Maricken worden beter bereikbaar met openbaar vervoer.De buslijnen 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA) en 130 (Uithoorn Busstation-Breukelen NS) rijden voortaan vanaf halte Mijdrecht Centrum via de Industrieweg en Mijdrechtse Dwarsweg naar Vinkeveen. Deze buslijnen rijden dan niet meer via de Bozenhoven, Burgemeester Padmosweg en de Pastoor Kannelaan. Reizigers vanuit Wilnis richting Uithoorn reizen met lijn 123 (Uithoorn-Oudewater). Deze buslijn rijdt voortaan van maandag tot en met vrijdag de hele dag door naar Uithoorn, Busstation. Reizigers richting Utrecht reizen via Woerden. Reizigers naar Amsterdam Bijlmer stappen in Vinkeveen over van lijnen 121 (Mijdrecht-Hilversum) en 526 (Uithoorn-Breukelen) op lijn 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA). Er kan ook opgestapt worden op de nieuwe halte bij de rotonde Marickenlaan/Mijdrechtse Dwarsweg of Mijdrecht Energieweg. Daarvoor worden extra fietsenstallingen aangelegd.
- Lijn 120: Utrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenAVanaf 11 december stopt buslijn 120 bij station Abcoude. Dit is een proef van één jaar. De stop biedt reizigers in Abcoude een overstap op de trein richting Amsterdam. Ook kunnen reizigers voor het Sporthuis uitstappen bij het station. Om de extra rijtijd, als gevolg van de stop, in te halen, vervalt het deel van de route via station Holendrecht. Het blijft wel mogelijk om bij het AMC uit te stappen.
Reizigers uit Mijdrecht en Vinkeveen reizen het snelst naar een station voor de regio Amsterdam via Amsterdam Bijlmer met lijn 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA). Deze lijn stopt vanaf 11 december ook bij de nieuwe halte op de Meibergdreef nabij het AMC.
- Lijn 121: Mijdrecht-HilversumLijn 121 rijdt voortaan van maandag t/m zaterdag via de Burgemeester Padmosweg. Ook rijdt de bus op zaterdag door naar Mijdrecht Centrum. Bij de halte Mijdrecht Centrum kan worden overgestapt op lijn 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA) naar Amsterdam station Bijlmer ArenA en op lijn 130 (Breukelen-Mijdrecht-Uithoorn) naar Breukelen.
- Lijn 123: Mijdrecht-WoerdenLijn 123 rijdt van maandag t/m vrijdag door naar Uithoorn Busstation.
- Lijn126 en lijn 130: Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA en Breukelen-Mijdrecht-UithoornDe lijnen 126 en 130 rijden tussen Mijdrecht en Vinkeveen een snellere route. Vanaf Vinkeveen rijden de bussen niet meer via de Burgemeester Padmosweg, maar via de Industrieweg en Mijdrechtse Dwarsweg naar Mijdrecht Centrum. Het bedrijventerrein en de woonwijk De Maricken worden daardoor beter bereikbaar. Op de routes van beide lijnen worden nieuwe haltes aangelegd en verbeterd. Ook worden de fietsenstallingen uitgebreid.
Lijn 126 stopt per 11 december bij een nieuwe halte op de Meibergdreef nabij het AMC. Hierdoor ontstaat er tussen Mijdrecht en het AMC een snellere verbinding.
- Lijn 821: Mijdrecht centrum-Wilnis - NieuwOp zondag rijdt er een nieuwe buslijn: lijn 821. Deze bus rijdt tussen Wilnis en Mijdrecht centrum via de Burgemeester Padmosweg. De bus stopt ook bij de nieuwe halte bij de rotonde De Maricken.

OVERIGE WIJZIGINGEN Lijn 17 Amersfoort Station-LeusdenDe route van buslijn 17 wijzigt bij bedrijventerrein De Horst. De bus rijdt voortaan niet meer via de Randweg, maar via de Middenweg, Ruige Velddreef, Zwarteweg en Flankement. Bij de rotonde Ruige Velddreef/Zwarteweg komt een nieuwe halte. Deze halte ligt dicht bij het AFAS Experience Center en AFAS Theater.
- Lijn 272 Baarn-Soest-Utrecht Rijnsweerd/USP De route van lijn 272 wijzigt. De bus rijdt voortaan niet meer via P+R Soesterberg, maar door Soesterberg. Rond Soesterberg-Noord en de vliegbasis worden de komende tijd volop nieuwe woningen gebouwd. Door deze routewijziging ontstaan er meer reismogelijkheden voor bewoners en bezoekers.
- Buurtbus lijn 573 Amersfoort Meander-Soest-EemnesBuurtbus 573 rijdt vanaf maandag 12 december een nieuwe route. Het Tergooi ziekenhuis in Blaricum gaat sluiten. Daardoor rijdt de bus voortaan niet meer tussen Eemnes en Blaricum. In plaats hiervan rijdt de bus vanuit Soest naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Hierdoor ontstaat een nieuwe, rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis voor inwoners uit Soest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie