Laadpalen op de Jufferstraat.
Laadpalen op de Jufferstraat. René Borkent

Ergernis bij laadpalen in Zeist: opgeladen auto’s blijven staan

17 maart 2023 om 14:07 Verkeer en vervoer

ZEIST Er zijn mensen die hun elektrische auto aan een laadpaal zetten, maar de auto niet weghalen als de auto is volgeladen. Het gevolg: andere mensen kunnen hun auto’s niet opladen. Dat zorgt voor irritatie, onder meer bij de laadpalen op de Jufferstraat in Zeist. 

PAALKLEVERS

Eigenlijk is de bezitter van de auto verplicht om de auto binnen twee uur nadat deze is opgeladen weg te halen bij de laadpalen. Maar controle daarop is lastig. En er zijn mensen die lak aan hebben aan die regel. Wie die mensen zijn is wel bekend, maar als buurtbewoners de personen in kwestie erop aanspreken heeft dat geen resultaat. 

Dat was de reden voor een inwoner van Zeist reden om donderdagavond zijn verhaal te doen bij het politiek spreekuur van de gemeenteraad. Hij hoopt dat de raad met een oplossing komt.

De raadsleden beloofden dat ze de zaak aan de orde gaan stellen bij de behandeling van de nieuwe Parkeernota die al op de agenda van de gemeenteraad staat. Ondertussen zijn ‘’technische suggesties die al snel resultaat kunnen opleveren’’ heel erg welkom, zeiden de raadsleden. Daarmee zouden handhavers bij de laadpaal kunnen controleren of een auto op tijd is weggehaald. 

Die informatie zou moeten komen van de eigenaren van de laadpalen. Vattenfall heeft er acht staan in Zeist, de rest is van Total Energy.

René Borkent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie