Afbeelding

Nieuwe dienstregeling Syntus Utrecht: Betere aansluitingen en uitbreiding van het nachtnet per 10 december

19 november 2023 om 14:28 Verkeer en vervoer

ZEIST / REGIO Op 10 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. Ook in de provincie Utrecht. Syntus Utrecht voert dan wijzigingen op verschillende buslijnen door. De dienstregeling wordt niet afgeschaald. Het nachtnet wordt zelfs verder uitgebreid. Daarnaast rijden bussen vaker op tijd en wordt op diverse plaatsen de overstap tussen bus en trein beter. Ook worden er lijnen samengevoegd. De belangrijkste wijzigingen worden hieronder genoemd.


Stad- en streeklijnen

Lijn 5 (Woerden), 50, 80 en 83De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. Waar mogelijk zijn deze beter afgestemd op de vertrektijden van de trein.


Lijn 19 Station - Bergkwartier - Rusthof

Lijn 19 rijdt in de daluren voortaan ieder uur in plaats van ieder half uur. Ook verandert de route. De bus rijdt niet meer naar Royal HaskoningDHV via de Bonairelaan, Kapelweg en Leusderweg, maar via de Genestetlaan, Stichtse Rotonde en Laan 1914. Diverse haltes op de nieuwe route veranderen. Diverse haltes van de oude route vervallen.
Lijn 76 Amersfoort - Bunschoten - Spakenburg

In de ochtend rijden een aantal ritten van lijn 76 in Amersfoort door als lijn 202 naar Rijnsweerd Noord. In de middag rijden een aantal ritten van lijn 202 in Amersfoort door als lijn 76 naar Spakenburg.
Lijn 87 Veenendaal De Klomp - Petenbos

De route van lijn 87 wijzigt. De bus begint voortaan in Rhenen bij Ouwehands Dierenpark en rijdt via Petenbos, Veenendaal Centrum en Veenendaal Oost naar Veenendaal De Klomp. Het traject Rhenen-Veenendaal is overgenomen van lijn 280. Lijn 280 rijdt voortaan alleen nog tussen Veenendaal en Amersfoort.
De aansluiting op de trein verbetert. In de ochtend op station Veenendaal Centrum op de trein naar Utrecht en op station Veenendaal De Klomp op de trein naar Arnhem. In de middag op station Veenendaal Centrum op de trein vanaf Utrecht en op station Veenendaal De Klomp op de trein vanaf Arnhem. De bus rijdt voortaan ook op zondag.


Lijn 106 Nieuwegein - IJsselstein - Gouda

Voortaan rijdt lijn 106 ieder uur tussen 06.00 uur en 21.00 uur tussen IJsselstein en Gouda. De avondritten van lijn 195 tussen Benschop en IJsseltein worden voortaan op alle dagen gereden als lijn 106. Lijn 106 rijdt voortaan dus ook in het weekend tussen Benschop en IJsselstein. De vertrektijden van buurtbus lijn 505 (tot 10 december 504) worden aangepast aan de vertrektijden van lijn 106. Hierdoor zijn er voortaan tussen Benschop en IJsselstein twee reismogelijkheden per uur.


Lijn 123 Mijdrecht - Woerden - Oudewater

Lijn 123 rijdt voortaan ook op zondag één keer per uur tussen Mijdrecht en Woerden. Totdat er een geschikte locatie gevonden is voor een overstaphalte op lijn 107, blijft de J.J. Vierbergenweg in Oudewater de begin- en eindhalte van lijn 123.


Lijn 195 Utrecht - IJsselstein - Benschop

Lijn 195 rijdt voortaan niet meer tussen Benschop en Schoonhoven én niet meer in het weekend. De avondritten tussen Benschop en IJsselstein rijden voortaan alle dagen als lijn 106. De ritten die in de ochtendspits vanaf Benschop doorrijden naar Schoonhoven, rijden voortaan als lijn 295.
Lijn 202 Amersfoort (Nieuwland - CS) - Utrecht Science Park

In de ochtendspits rijden er twee extra ritten van Nieuwland via busstation Amersfoort richting Utrecht-Vianen. In de middagspits rijden er twee extra ritten van Vianen-Utrecht via busstation Amersfoort door naar Nieuwland.


Lijn 280 Amersfoort - Veenendaal Centrum

Lijn 280 rijdt voortaan alleen nog tussen station Veenendaal Centrum en Amersfoort CS. Het traject Rhenen Dierenpark - station Veenendaal Centrum wordt voortaan gereden door lijn 87. Beide lijnen sluiten op elkaar aan op station Veenendaal Centrum. Lijn 280 rijdt alleen van maandag t/m vrijdag.
Lijn 295 Utrecht - RotterdamDe ritten van lijn 195 die in de ochtendspits vanaf Benschop doorrijden naar Schoonhoven, rijden voortaan als lijn 295.


Lijn 821 pendel Mijdrecht Wilnis

Deze lijn vervalt. Voortaan rijdt lijn 123 op zondag één keer per uur tussen Mijdrecht en Woerden.

BUURTBUSSEN

Nieuw! Buurtbus 501 Soesterkwartier Amersfoort 

Per 10 december komt er als proef een nieuwe buurtbus voor het Soesterkwartier. Deze bus wordt gereden door vrijwilligers en rijdt alle dagen van de week. Van maandag t/m vrijdag rijdt de bus van 07.30 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. De bus rijdt vanaf Amersfoort Centraal Station door Soesterkwartier. De bus stopt in de wijk bij meerdere nieuwe haltes. Buslijn 1 blijft rijden zoals hij nu ook rijdt.


Buurtbus 504 IJsselstein - Montfoort

Buurtbus 505 Woerden - IJsselsteinBuurtbus 504 en 505 rijden vanaf 10 december als één lijn. Hierdoor ontstaat er een doorgaande verbinding van Woerden via Oudewater, Schoonhoven, Lopik en IJsselstein naar Montfoort v.v. Deze route wordt helemaal uitgevoerd door lijn 505. Lijnnummer 504 vervalt. De route in Schoonhoven is aangepast. Daardoor is het station beter bereikbaar. De bus rijdt niet meer via de Albert Plesmanstraat, maar via de halte Schoonhoven West. De halte Albert Plesmanstraat vervalt niet, maar wordt verplaatst naar de nieuwe route.


Buurtbus 524 (Zegveld-)Woerden - Breukelen

De route van buurtbus 524 wordt tussen 09.30 en 15.00 uur uitgebreid. De bus rijdt dan ook tussen Woerden en Zegveld. De begin- en eindhalte in Zegveld is Hoek. Samen met lijn 101 en buurtbus lijn 724 van Arriva heeft Zegveld voortaan tussen 06.00 en 19.00 uur ieder uur een verbinding van en naar Woerden.


Buurtbus 526 Breukelen - Uithoorn

Het begin- en eindpunt in Breukelen verandert. Voortaan rijdt de bus van en tot Breukelen Station. Het deel van de route tussen Breukelen Station en Markt vervalt. De bus stopt bij twee nieuwe haltes: De Nostalgie en Amstelkade. De halte Piet Heinlaan vervalt.


Buurtbus 573 Amersfoort - Eemnes

De route in Baarn wijzigt. Voortaan rijdt de bus vanaf het station via de Wilhelminalaan en de Ringweg naar de achterzijde van het Meander Medisch Centrum. De route via de Wittelaan en Molenweg naar de voorzijde van het Meander Medisch Centrum vervalt.


Uitbreiding van het nachtnet

Vanaf 10 december wordt het nachtnet van Syntus Utrecht verder uitgebreid. Van zaterdag- op zondagnacht rijdt het volledige nachtnet weer. Dus ook de N20 (Utrecht - Loenen aan de Vecht) en de nachtlijnen vanaf Amersfoort:
Lijn N3: Amersfoort - Amersfoort Vathorst

Lijn N17: Amersfoort - LeusdenLijn N70: Amersfoort - Soest - Baarn

Lijn N76: Amersfoort - Spakenburg - Bunschoten
Van vrijdag- op zaterdagnacht rijden de volgende vijf nachtlijnen weer:


Nachtlijnen vanuit Utrecht:

Lijn N2: Utrecht – Oog in Al/Leidsche Rijn/Langerak - De Meern – Harmelen – Woerden 

Lijn N7: Utrecht – Kanaleneiland – De Meern – Heeswijk – Montfoort – Willeskop – Oudewater 

Lijn N8: Utrecht – Driebergen-Zeist – Veenendaal - Rhenen - Wageningen

Lijn N50: Utrecht – De Bilt – Zeist – Driebergen – Doorn – Leersum –Amerongen

Nachtlijn vanuit Amsterdam:

Lijn N26: Amsterdam Leidseplein – Vinkeveen – Mijdrecht – Wilnis – Kamerik – Woerden

CHECK DE REISPLANNER

Wil je weten wat er verandert voor jouw reis? Op syntusutrecht.nl/dienstregeling vind je een overzicht van alle wijzigingen. Ook vind je hier de busfolders en lijnnetkaarten. Een reis kan vanaf 1 december ook gepland worden via de handige reisplanner. Syntus Utrecht adviseert om de reis op of na 10 december te plannen. Dan zijn de veranderingen in de dienstregeling namelijk van toepassing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie