De woningen aan de Dr. Schaepmanlaan zijn van RK Wonen.
De woningen aan de Dr. Schaepmanlaan zijn van RK Wonen. RK Wonen

RK Wonen gaat fuseren: Schuurmans nieuwe topman NabijWonen

20 september 2023 om 10:54 Wonen

ZEIST Woningcorporatie RK Zeist gaat binnenkort fuseren met volkshuisvester Heuvelrug Wonen. De twee corporaties gaan verder onder de naam NabijWonen. 

De nieuwe organisatie komt dankzij de fusie op pole position bij de ontwikkeling van het stationsgebied Driebergen-Zeist, laat scheidend directeur-bestuurder van Heuvelrug Wonen Jos Sleyfer weten.

De nieuwe fusiecorporatie NabijWonen is in de race om ook Woningbouwvereniging Maarn over te nemen, verklaarde Sleyfer desgevraagd. Heuvelrug Wonen is nu actief in Driebergen, Doorn en Leersum en beheert een kwart van het totale woningbestand in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

RK Wonen is opgericht in 1910 en is ondermeer eigenaar van de woningen aan de Dr. Schaepmanlaan die in 2015 naar originele tekeningen uit 1911 zijn herbouwd en van de appartementen in Maria-oord, een voormalig nonnenklooster. Ook de 10- en de 20-flat in Couwenhoven en een flat aan de Schermerslaan zijn van RK Wonen.

De sociale huisvester uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug is met ongeveer 3800 huurwoningen een stuk groter dan de fusiepartner uit Zeist. De rooms-katholieke woningcorporatie is met een portefeuille van zo’n 1100 woningen te klein om de aanzienlijke woningbouwopgave in Zeist zelfstandig op te kunnen pakken. Heuvelrug Wonen zou financieel gezien meer woningen kunnen bouwen dan de gemeente Utrechtse Heuvelrug kwijt kan. De fusiepartners vullen elkaar hierin aan.

STATIONSGEBIED

De ontwikkeling van een nieuwe woonwijk bij het stationsgebied heeft volgens Sleyfer de fusieplannen in een stroomversnelling gebracht.

Directeur Camiel Schuurmans van RK Zeist wordt de nieuwe topman van NabijWonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie