Op de hoek van de Joost van den Vondellaan en de Schermerslaan wil Woongoed Zeist bouwen.
Op de hoek van de Joost van den Vondellaan en de Schermerslaan wil Woongoed Zeist bouwen. René Borkent

Plannen voor woningbouw op hoek Schermerslaan-Vondellaan Zeist verder uitgewerkt

19 oktober 2023 om 16:41 Wonen

ZEIST Het bestemmingsplan voor de hoek Schermerslaan-Vondellaan is door het college van B en W ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Woningbouwvereniging Woongoed Zeist wil op deze locatie een gebouw realiseren met daarin 22 sociale huurwoningen en een gemeenschappelijke woonkamer. Een deel van de woningen is voor bewoners van het Leger des Heils en voor mensen die tijdelijk een dak boven hun hoofd nodig hebben, om dakloosheid te voorkomen. In overleg met een aantal buurtbewoners is de uitwerking van de plannen de afgelopen maanden verbeterd. Dat maakt de gemeente Zeist bekend in een persbericht.



Het college is blij dat het mogelijk is gebleken om deze stap met de partijen en buurtbewoners te zetten en legt het plan met een positieve houding aan de gemeenteraad voor. Wethouder Laura Hoogstraten: “Er is binnen de gemeente Zeist veel behoefte aan sociale huurwoningen, juist ook voor mensen die een steun in de rug nodig hebben. Het Leger des Heils zal hier, in overleg met de gemeente, met Woongoed én met de omwonenden, een goede invulling aan kunnen geven.”

AFRONDEN BESTEMMINGSPLAN


Woongoed organiseert een bijeenkomst om alle omwonenden bij te praten over de laatste stand van zaken. Omwonenden krijgen ook de gelegenheid hun zienswijze toe te lichten aan gemeenteraadsleden in de Ronde Tafel. Naar verwachting kan het bestemmingsplan dit najaar worden vastgesteld door de gemeenteraad. Woongoed zal vervolgens een omgevingsvergunning aanvragen om de bouw daadwerkelijk mogelijk te maken. De start van de bouw staat gepland voor medio 2024.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie