Afbeelding

Geen huurverhoging voor de meeste huurders van Woongoed Zeist

18 mei 2017 om 14:00 Zakelijk

Eén keer per jaar verhogen woningcorporaties de huur. Dit jaar is de huurverhoging voor verreweg de meeste huurders van Woongoed Zeist 0%.

Het maximale percentage huurverhoging voor sociale huurwoningen stelt de overheid jaarlijks vast. Dit jaar is de huurverhoging - net als de voorgaande jaren - inkomensafhankelijk. Dat betekent dat huurders met een inkomen tot € 40.349 een bescheiden huurverhoging kunnen krijgen. WGZ kiest voor 0%.

Betaalbaarheid voorop
Willem de Bruin (Woongoed Zeist) legt uit waarom Woongoed Zeist kiest voor 0% huurverhoging voor huurders met een laag inkomen. “Bij Woongoed Zeist staat de betaalbaarheid van onze woningen voorop. We willen ervoor zorgen dat we voldoende betaalbare woningen in Zeist beschikbaar houden. De kleine groep huurders met een inkomen boven € 40.349 kan wat meer betalen. Die mensen krijgen wel een huurverhoging, in enkele gevallen tot 4%.”

Opbrengsten worden geïnvesteerd
De extra inkomsten – al zijn die door de lage huurverhoging dit jaar gering - gebruikt Woongoed Zeist voor investeringen in de woningvoorraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie