Eigenaar Bas van Leeuwen in de nieuwe vestiging van Simon Lévelt.
Eigenaar Bas van Leeuwen in de nieuwe vestiging van Simon Lévelt. Stan Bos

Simon Lévelt betrekt nieuw pand

19 mei 2022 om 15:30 Zakelijk

ZEIST Simon Lévelt is verhuisd. De speciaalzaak voor koffie en thee aan de Slotlaan zit nu tussen de Bruna en Nees Bloemen en opende afgelopen zaterdag haar deuren. De vernieuwde winkel is een plaatje.



Stan Bos

In het oude pand, schuin aan de overkant, kon eigenaar Bas van Leeuwen acht jaar prima werken. ,,Alleen knalden we uit ons jasje”, vertelt Bas. ,,Als we de weeklevering kregen, was het passen en meten. Een broodje aten we tussen het oud papier, de administratie deed ik achter de kassa, net als de reparatie van machines. In onze nieuwe winkel hebben we daar een werkplaatsje voor. Het pand is twee meter breder. Dat verhoogt ons werkplezier en is ook prettiger voor onze klanten. Die kunnen we nu in alle rust adviseren.”
Trots is Bas vooral op de multifunctionele bar in de speciaalzaak voor koffie en thee. ,,We zijn de eerste vestiging van Simon Lévelt met een bar, waar mensen kunnen proeven en zetmethodes uitproberen. Bovendien zijn we beter in staat om de juiste voorlichting te geven, waardoor mensen een weloverwogen beslissing kunnen nemen.”

Al onze koffies zijn biologisch

Wat niet is veranderd, is dat mensen bij Simon Lévelt voortreffelijke Premium biologische koffie en thee kunnen kopen. ,,Al onze koffies zijn biologisch en het is ons streven om dat met onze thee ook te doen. Daarmee borduren we voort op de visie van Hans Lévelt, die in de jaren zeventig voorspelde dat biologische koffie en thee de toekomst is, zeker als je duurzaam wilt zijn. Daarom is er ook veel aandacht voor lokale producenten: de koffie- en theeboeren en hun personeel die hier ook hun brood mee verdienen.”
Behalve voor koffie en thee kunnen klanten bij Simon Lévelt ook aankloppen voor de juiste zetmethodes. Van snelfilter tot espressomachines en volautomaten. Simon Lévelt is ook geautoriseerd JURA-dealer. ,,In onze nieuwe winkel staan veel machines die we kunnen demonstreren. Ook voor een servicebeurt van de eigen machine kunnen mensen bij ons terecht.”
Eigenaar Bas nodigt iedereen uit om binnen te lopen. ,,We zijn hartstikke trots op onze nieuwe winkel, waar hard aan is gewerkt. De zaak is helemaal vernieuwd, met een nieuwe vloer en nieuwe verlichting. Kom langs, kom het ervaren. Het is leuk bij ons.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie