Chan en Jun, het echtpaar dat Lin Fa sinds 1995 runt.
Chan en Jun, het echtpaar dat Lin Fa sinds 1995 runt. Stan Bos

Kerstbuffet bij verhuizing Lin Fa

15 december 2022 om 07:17 Zakelijk

door Stan Bos

ZEIST Chinees-Indisch restaurant Lin Fa gaat na 27 jaar verhuizen. Samen met hun klanten willen de eigenaren Chan en Jun afscheid nemen van het huidige pand aan de Slotlaan. Dat doen ze op 24, 25 en 26 december met een open kerstbuffet.

Het worden bijzondere dagen voor het bekende Chinees-Indische restaurant dat tot één van de iconen van het centrum van Zeist hoort. Lin Fa verhuist per 1 januari naar de Steynlaan en betrekt daar het voormalige pand van Van Kuijzen Keukens. Daar zijn de voorbereidingen volop bezig om gasten van Lin Fa in een goede sfeer en met lekker eten te ontvangen.

DECENNIA De eigenaren Chan en Jun willen het vertrek vanaf de Slotlaan niet ongemerkt voorbij laten gaan, zeker niet voor hun vaste gasten die al bijna drie decennia de weg weten te vinden naar Lin Fa. ,,Nu de kerst eraan komt, is dit toch wel een speciaal moment voor ons”, vertelt Jun. ,,We willen samen met onze klanten afscheid nemen, voordat we gaan verhuizen naar de Steynlaan.”

KORTING VOOR 65-PLUS Daarom organiseert Lin Fa op 24, 25 en 26 december, dus ook op eerste en tweede kerstdag, een open kerstbuffet voor alle klanten. Dit buffet kost normaal gesproken 27 euro 50 per persoon, maar omdat het financieel zware tijden zijn, willen ze bij Lin Fa een deel van de klanten tegemoet komen.

Voor alle aantoonbare 65-plussers wordt er vijf euro verrekend op het buffet, waardoor het bedrag voor mensen in die leeftijdscategorie uitkomt op 22 euro 50. Reserveren is wel nodig.

OVERSTELPT Sinds het nieuws in augustus bekend werd dat Lin Fa gaat verhuizen, zijn Chan en Jun overstelpt met reacties. Het echtpaar nam in 1995 de zaak over van de vorige eigenaar, maar sinds 1971 zit in het pand op de hoek van de Slotlaan en Stationsweg een Chinees restaurant. Daarmee verdwijnt Lin Fa van een iconische plek in Zeist, al is de nieuwe locatie op de Steynlaan hemelsbreed slechts een paar honderd meter verderop.
Op de huidige plek van Chinees-Indisch restaurant Lin Fa komen vooralsnog appartementen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie